Cop d’efecte a Vitòria (76-83)

03.06.2007 16:37

Jordi Clos

El Winterthur Barça ha vençut amb autoritat a la pista del Tau i ha igualat la sèrie de semifinals. El triomf permet als de Dusko Ivanovic tenir l’opció de sentenciar l’eliminatòria al Palau Blaugrana.

Poc menys que una final era el que es jugava el Barça a Vitòria. Un 2-0 hauria estat un desavantatge molt difícil de superar. Conscients d’aìxò, els jugadors d’Ivanovic han realitzat un partit molt complet, i pràcticament han dominat de principi fi.

Amb la lliçó apresa

Per tal de no tornar a patir tant poder del Tau sota el cèrcols, Dusko Ivanovic ha introduït Mario Kasun en el cinc inicial. Amb el croat i Fran Vázquez a la pista, el Winterthur Barça ha controlat el rebot i ha intimidat als pivots del conjunt vitorià des del començament.

Els blaugranes s’han trobat amb el handicap d’haver de prescindir de Joan Carles Navarro, que s’ha carregat amb tres faltes personals en el minut 5. Tot i això, el Barça portava la iniciativa en el marcador gràcies a la seva clarividència atacant i als triples de Jaka Lakovic. Al final del primer quart s’hi arribat amb 21-23.

Màxima igualtat

En el segon període els d’Ivanovic han seguit defensant amb intensitat, un fet que els ha permès tenir petits avantatges de punts. Al contrari del que va passar en el primer partit, el joc exterior del Tau no acabava de funcionar i l’interior tampoc ho tenia gens fàcil davant dels homes alts blaugranes. El bon joc del Winterthur Barça en el primer temps li ha donat la victòria en els dos primers períodes i l’ha fet arribar al descans tres punts per sobre (38-41).

La igualtat que havia regnat en els 20 minuts inicials feia presagiar que el tercer període podia ser clau, que un dels dos equips trencaria el matx. Això s’ha complert a mitges. El Tau ha sortit amb moltes ganes, però el Barça no s’ha deixat sorprendre i s’ha mostrat molt encertat, sobretot des del perímetre.

Apareix Navarro

Després de quasi 20 minuts reservat per l’acumulació de faltes, Navarro ha tornat al terreny de joc per clavar dos triples consecutius i establir la màxima diferència en el marcador (46-56). Un parcial de 9-4 del Tau reduït el marge a cinc punts (55-60) en acabar el tercer quart.

L’avantatge blaugrana s’ha esvaït ràpidament en el quart acte. Les pilotes perdudes i els rebots semblaven condemnar als d’Ivanovic, que han vist com el rival es posava per davant (61-60). Malgrat la forta pressió ambiental, el Barça no s’ha arronsat i s’ha fet amb el control del partit novament.

Triple decisiu de Marconato

Amb el duel molt disputat, Navarro (22 punts) s’ha erigit en el líder. En estat de gràcia, tothom el marcava a ell a falta de menys de dos minuts, però la pilota ha caigut a Marconato, a l’últim segon de la possessió, i ha encistellat per sorpresa un triple decisiu. Era el 68-75. Una diferència que resultat definitiva perquè el Winterthur Barça guanyés merescudament a Vitòria i es fes amb el factor pista. Ara té l’opció de sentenciar al Palau en els dos propers enfrontaments.