El rebot condemna el Barça (81-73)

01.06.2007 22:22

Carles Cascante

No ha pogut ser. Malgrat que el Winterthur FC Barcelona mai ha donat el seu braç a tòrcer, el Tau s’ha acabat emportant un matx que ha guanyat gràcies a una bona primera part i al poc control del Barça en el rebot ofensiu, que ha estat basc.

A quatre minuts per acabar el partit, el Barça era completament viu. Gràcies a la seva fe i a la bona defensa sobre els homes interiors del Tau, l’equip de Dusko Ivanovic ha sabut treure l’orgull en un segon temps completament blaugrana. Els errors puntuals del primer temps, les nombroses pilotes perdudes i, sobretot, el poc domini en el rebot ofensiu, han acabat per decantar un matx que situa l’1-0 en aquesta sèrie eliminatòria de les semifinals de la Lliga ACB que es preveu apassionant. La segona entrega, el proper diumenge a les 12.30 hores.

Vázquez, l’únic referent

El matx ha començat de la millor manera possible. Un triple de Jaka Lakovic, només guanyar el salt inicial Fran Vázquez, ha deixat un 0-3 per a l’esperança. El Tau, però, amb les armes que tothom coneix, és a dir, transicions ràpides i excel•lent joc interior, han capgirat aquest marcador inicial amb un parcial de 9-0 que ha deixat l’electrònic del Buesa Arena amb un clar 9 a 3. Malgrat aquest desencís inicial, el temps mort de Dusko Ivanovic ha reactivat les opcions del Winterthur FC Barcelona gràcies, sobretot, a la bona tasca d’un inspirat Fran Vázquez. El gallec, en la seva faceta més atlètica i intimidadora, ha sabut situar els seus a només dos punts (21-19), a manca d’un minut per acabar el primer període. De tota manera, el Tau ha tornat a posar-se les piles i ha acabat el quart amb un +8 a favor (27-19).

Marxen a cop de triple

El segon període ha estat el dels triples del conjunt basc. Els homes de Bozidar Maljkovic han acabat el quart amb un gran encert de 6 triples anotats de 8 intentats. Rakocevic i Erdogan, juntament amb l’aportació en el joc interior de Lou Roe, el substitut de Luis Scola, han marcat les diferències davant d’un Barça inoperant. Navarro, que ha anotat els seus primers dos punts a manca de 7 minuts per arribar al descans, no ha trobat mai la col•laboració dels seus, i només en el tram final del segon quart, el Barça ha estat capaç de plantar cara i endurir la seva defensa per evitar una pallissa. Al final dels primers 20 minuts de joc, el millor ha estat el resultat (51-37).

El Tau baixa el percentatge d’encert

A la represa, els col•legiats, que havien estat impecables en els dos primers períodes, han començat el quart erigint-se protagonistes. El motiu, una tècnica assenyalada a Juan Carlos Navarro que ha protestat una clara falta personal que havia comés el Tau després d’una cistella de Marconato. Paradoxalment, aquesta acció lluny d’ensorrar el Barça l’ha animat de valent. L’equip d’Ivanovic, però, sense el rebot ofensiu en cap moment dominat, ha aconseguit ficar-se en el partit gràcies als triples de Basile, Lakovic i Navarro (63-55) a poc més de 5 minuts per arribar al final del tercer quart. Al final del tercer període, però, el Tau ha seguit dominant amb comoditat per 69 a 57. La llàstima ha estat que el Tau no ha encistellat amb facilitat, però el Barça tampoc.

Poc rebot

Un parcial de 0-8 ha obert un últim quart esperançador. El Barça, convençut de les seves opcions i, ara sí, liderats per Navarro, ha seguit creixent i creixent i ha aconseguit situar-se a només sis punts (73-67) amb poc més de sis minuts per jugar-se. La mala notícia, però, ha estat que el rebot ofensiu ha continuat tenint accent basc. Els homes de Boza Maljkovic n’han capturat 6 de 4 minuts de joc i això, sens dubte, ha fet que el Tau no es veiés del tot sorprès per un Barça que seguia viu en el primer partit de les semifinals. Poc després, un nou triple de Lakovic ha situat el Barça a només cinc punts (75-70), amb 5 minuts per endavant. Al final, però, el Tau ha sabut jugar les seves cartes i ha acabat emportant-se el primer partit de la sèrie entre bascos i catalans (81-73).

Fes clic aquí per veure les estadístiques completes del partit.
LA FITXA

TAU, 81
WINTERTHUR FCB, 73

Tau Ceràmica (27+24+18+12): Pablo Prigioni (9), Igor Rakocevic (12), Fred House (9), Luis Scola (12), Tiago Splitter (9) -cinc inicial-, Zoran Planinic (5), Serkan Erdogán (20), Lou Roe (5) y Sergi Vidal (-).

Winterthur FC Barcelona (19+18+20+16): Jaka Lakovic (13), Juan Carlos Navarro (16), Rodrigo De la Fuente (2), Fran Vázquez (8), Denis Marconato (9) -cinc inicial-, Gianluca Basile (9), Roger Grimau (-), Roko Leni Ukic (5), Michalis Kakiouzis (3), Jordi Trias (6) i Mario Kasun (2).

Àrbitres: Xavier Amorós, Miguel Angel Pérez Pérez i Juan Carlos García González. Sense eliminats.