A semifinals amb autoritat (75-90)

27.05.2007 20:59

Cristina Collado

El Winterhur Barça ha aconseguit el passi a les semifinals de l’ACB després de guanyar l’Akasvayu Girona per 75-90. La victòria davant del conjunt gironí ha deixat l’eliminatòria 3 a 1. El Tau Vitòria espera els blaugranes en les semifinals.

Concentrats, segurs, contundents, seriosos, implacables. Així s’han mostrat els jugadors del Winterthur Barça en el quart partit dels play-off pel títol de l’ACB, disputat a la pista gironina de Fontajau. Després del gran partit que van protagonitzar al Palau Blaugrana ( 84-77 ), els homes de Dusko Ivanovic no volien sorpreses, per això han encarrilat ràpidament el partit, per no haver de patir en els minuts finals. Volien evitar el cinquè partit, i sentenciar l’eliminatòria al feu dels gironins.

Era el primer ‘match ball’ a favor dels blaugranes. El primer, i l’únic que han necessitat. El Winterthur Barça ja està a les semifinals, on s’enfrontarà al Tau Vitòria, que ha superat a l’eliminatòria de quarts l’Unicaja de Màlaga per tres victòries a zero.

Novament, la concentració inicial és clau

270507_girona_fcb_062.jpgLa concentració que va protagonitzar el Barça en l’últim partit al Palau ha estat la mateixa amb què els blaugranes han iniciat el partit d’aquest diumenge. L’Akasvayu ha començat una mica desconcertat el partit. Els locals han fallat en els tirs inicials i el Barça ha aprofitat aquestes errades per marxar-se de quatre punts en el marcador (2-8, min.3). Però el Girona s’ha refet d’aquest mal inici amb un parcial de 6-0, motivat en part pels seu encert en aquest primer temps en els rebots ofensius. Així, abans de complir-se el minut 4 de partit, el marcador mostrava un empat a vuit.

Navarro ha decantat aleshores la balança a favor dels blaugranes amb un triple. I, als pocs minuts, el Winterthur Barça ha arribat a una màxima avantatge de cinc punts (14-19, min. 9) després del triple d’Ukic. El tir lliure anotat per Marinovic ha deixat el 15-19 final.

A cop de triple

270507_girona_fcb_077.jpgL’inici del segon quart ha estat favorable per als blaugranes. Marconato s’ha estrenat amb un tir de dos, al què ha seguit un altre de Kakiouzis. Així, 15-23 al minut 12 de partit. L’Akasvayu ha buscat retallar distàncies amb el primer triple dels gironins, anotat per l’exblaugrana ‘Bootsy’ Thornton. Però qui ha sumat els seus tirs de tres per encerts en aquest temps ha estat el Winterthur Barça. Un de Lakovic (16 punts) i un altre de Kakiouzis (17 punts) han pujat la màxima diferència en el marcador fins el moment: 20-31 (minut 15).

Però en els instants finals d’aquest quart l’Akasvayu ha reaccionat i ha encadenat tres jugades consecutives amb bàsquet final. Dos bàsquets de Víctor Sada i un de Gregor Fucka, tots dos exjugadors del Barça, han ajustat diferències amb el resultat de 34-38. Però amb un nou triple, ara de Gianluca Basile, ha deixat el lluminós mostrant el 34-41 a la mitja part.

Passeig final

270507_girona_fcb_187.jpgLa segona part ha tingut un clar dominador: el Winterthur Barça. L’equip de Dusko Ivanovic –que ja tingut un excel•lent percentatge en els tirs de dos, 25 de 32, un 78 per cent d’encert- ha aconseguit una renta de fins a 16 punts. Una jugada iniciada per Joan Carles Navarro, que ha recuperat un rebot defensiu, ha conclòs amb el tir de dos de la mateixa ‘Bomba’ que posava el 40-56 en l’electrònic (minut 26). Lluny d’arronsar-se, l’Akasvayu ha aconseguit retallar diferències fins als 9 punts (49-58), amb McDonald com a la seva màxima referència ofensiva (23 punts). Però el conjunt barcelonista continuava molt seriós i concentrat en no deixar escapar aquest partit. Ni el parcial de 6-0 aconseguit pels locals ha fet tremolar la victòria barcelonista.