Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


La millora del Winterthur Barça


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

25.04.2007 12:23

La millora del Winterthur Barça

La millora en el joc del Winterthur FC Barcelona no és flor d’un dia. Partit rere partit els jugadors s’han habituat al sistema d’Ivanovic i això es tradueix en una millora de les estadístiques individuals.


Els jugadors han hagut d’habituar-se al sistema de joc del tècnic montenegrí i a la dinàmica de grup. La millora en el joc és, en part, gràcies a l’augment de confiança dels jugadors, que ara es mostren més segurs a pista i això es fa palès en els resultats i, òbviament, en les estadístiques individuals de cada jugador.

qm3d3608.jpgJordi Trias

La gran sorpresa d’aquesta temporada és Jordi Trias. El jugador es va coronar en la Copa del Rei a Màlaga, guanyant el guardó de MVP del torneig. El jugador gironí, a falta de tres jornades per acabar la Lliga regular, ha superat, i amb escreix, les estadístiques de l’any passat.

A excepció dels percentatges en els llançaments exteriors i de tirs lliures, en tots els altres aspectes el balanç és positiu. La temporada passada Trias només va sortir set vegades en el cinc titular, en canvi aquest any el jugador s’ha convertit en una peça clau en l’esquema blaugrana: ha sortit 20 cops de titular en els 28 partits que ha disputat.

Els altres aspectes on el jugador destaca notablement són en els rebots, les assistències i les pilotes recuperades. Mentre que l’any passat el balanç era de 76, 21 i 9 respectivament, aquesta temporada gairebé ha doblat les xifres -135 rebots, 42 assistències i 18 pilotes recuperades-. Aquesta progressió espectacular ha significat que el pivot blaugrana hagi passat d’un 192 a l’actual 300 en la valoració global de l’ACB.

Progressió del bloc

qm3d4456.jpgPerò la millora de tot l’equip no pot venir només d’un jugador. La progressió de tot el bloc i la millora general de tots els jugadors són les claus per entendre la situació actual de l’equip. Un exemple és Fran Vázquez, que ha imposat la seva força intimidatòria sota taulells. Aquesta temporada ja porta 59 taps , mentre que l’any passat en tota la temporada va fer-ne 45. Justament aquesta xifra és un rècord en el club blaugrana, ja que Vázquez ha superat Mike Davis, que en la temporada 1983-84 va aconseguir 47 taps. El jugador gallec també ha millorat en el percentatge de llançaments de dos punts, tot i haver disputat menys minuts. El pivot procedent de l’Akasvayu Girona tenia un 53% en llançaments interiors i amb el Winterthur Barça ha pujat fins al 55%.

Un altre exemple és Roko Leni Ukic. Tot i ser el base suplent, Ukic ha gaudit de més minuts que la temporada anterior i partit rere partit el jove jugador es mostra més confiat per desenvolupar la important tasca d’organitzar i dirigir l’equip. El jugador croat procedent del TAU de Vitòria també ha millorat el seu percentatge en tirs de dos punts, d’un 46% al 55% actual. Aquesta confiança que li va faltar a Vitòria i que ara ha trobat a Barcelona ha significat que la seva valoració global hagi augmentat.

Roger Grimau també progressa. Ara és un dels jugadors més en forma de l’equip i està aprofitant tots els minuts de què disposa. A falta de tres jornades per acabar la Lliga regular el jugador ja ha disputat els mateixos minuts que la temporada passada. El jugador de Sants ha millorat en tots els percentatges de llançament, especialment en l’exterior: Grimau ha doblat el percentatge en passar d’un 22% a un 43% en tirs de 3 punts.

QM3D9909.jpgUn altre jugador que ha millorat en el percentatge de llançament és Gianluca Basile, que ha passat d’un 49% a un 54% en els tirs interiors i d’un 78% a un 80% en tirs lliures. El jugador italià també ha superat la xifra d’assistències aconseguida la temporada passada: l’any passat Basile va repartir 41 assistències i aquest any ja en porta 46.
La millora del Winterthur Barça
Winterthur Barça, segona millor defensa
Els homes de Dusko Ivanovic són la segona millor defensa de la Lliga ACB, però a la vegada un dels aspectes més significatius de les estadístiques individuals és que aquesta temporada cometen menys faltes personals. El conjunt blaugrana és el tercer equip de la competició que comet menys faltes. Això denota la bona defensa del Winterthur Barça, i és una mostra més del bon treball que està realitzant aquest equip.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 06-07

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana