Més a prop de l’objectiu (85-80)

19.04.2007 22:26

El Winterthur FC Barcelona ha deixat al DKV Joventut a dues victòries de distància després de guanyar per 85-80. Els blaugranes celebren d’aquesta manera el partit 1.000 a la Lliga ACB.

El primer equip de bàsquet s’ha imposat al DKV Joventut en un partit intens. Tot i que el Barça ha sortit molt fort a la primera meitat, al segon temps els homes que entrena Aíto García Reneses han pogut empatar el partit i tenir opcions reals de triomf.

El millor balanç en rebots ofensius dels verd-i-negres –vuit del Barça per 19 de la Penya- han estat claus en la reacció de la Penya. Però la seguretat de Navarro en els tirs lliures i un triple de Roko Leni Ukic han donat la victòria al Winterthur per celebrar que és el primer equip que arriba als 1.000 partits a la màxima competició del bàsquet espanyol. Malgrat no aconseguir l’averatge -la Penya va guanyar a l'anada per 78-72-, el Barça és més a prop d’assegurar la tercera plaça a la conclusió de la fase regular.

Anotació elevada

QM3D7867.jpgEls dos primers períodes han estat netament ofensius. Tant Barça com Penya han tret l’artilleria des del primer segon de partit. Els homes de Dusko Ivanovic han estat molt encertats. 73% en tirs de dos punts. El Barça ha acabat el primer quart guanyant per 15 punts de diferència (27-12). I al segon període la tònica ha estat la mateixa. Ukic col•locava els 16 punts d’avantatge als tres minuts del segon quart (31-15); un tap de Roger Grimau i tot seguit una cistella de Fran Vázquez ampliaven la xifra fins als 17 (41-20). I el colofó, la màxima diferència de tot el partit, l’ha posat Mihalis Kakiouzis amb el 44-24. Faltaven poc més de tres minuts per arribar al descans. I aleshores el DKV Joventut ha despertat.

Nervis

El Winterthur Barça ha sortit més feble i aquesta circumstància l’ha aprofitada molt bé el Joventut. Els de Badalona han estat superiors en el rebot d’atac. I a partir d’aquest moment el marge s’ha reduït.

Tot i això, els blaugranes encara ratllaven els deu punts al seu favor. Ha estat al darrer període quan el partit s’ha tancat al màxim. Bennett, Ricky Rubio i Charles Gaines han completat un parcial de 0-7 i el marcador s’ha ajustat (67-66). Ukic, molt actiu en aquest instant, ha pogut mantenir les distàncies. Però Rudy ha empatat a 73.

QM3D8042.jpgEls darrers minuts han estat vibrants. El Barça, però, mai no ha anat per darrera al marcador, fet que ha ajudat a mantenir la tensió del seu joc. Navarro no ha fallat en la primera tanda de tirs lliures de què ha disposat a falta de minut i mig per a la conclusió. A la segona tanda, un rebot ofensiu de Jordi Trias ha valgut el seu pes en or. Ukic ha clavat el triple del triomf final (85-80).

Suport del Palau

El públic que s’ha aplegat al Palau Blaugrana ha estat molt a sobre de l’equip. Tot just començar el partit una doble tècnica a Navarro i Bennett ha fet que l’afició culer s’engresqués encara més. Al darrer tram del partit els seguidors blaugranes han donat el suport necessari perquè el Barça sumés la victòria 21 a la Lliga ACB.

Fés click aquí per accedir a l’estadística completa del partit.