Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


El Winterthur Barça mil·lenari


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Bàsquet

19.04.2007 17:20

El Winterthur Barça mil·lenari

El Winterthur Barça arriba a la xifra dels 1.000 partits a la Lliga ACB. Serà en el partit contra la Penya, corresponent a la jornada 30 de la Lliga ACB, i es convertirà en el primer equip que arriba a aquesta xifra històrica.


Des de la primera jornada de la temporada 1983-84 fins a la 30 de la campanya 2006-2007, el primer equip de bàsquet del Barça suma 1.000 partits disputats a la màxima categoria del bàsquet espanyola. El moment, que tindrà lloc en la disputa del partit contra el DKV Joventut al Palau Blaugrana (20.30 h C33), és històric, ja que el Winterthur Barça és el primer equip de la Lliga professional a arribar a una xifra rodona.

Moments mítics

En aquest mil partits disputats a la Lliga ACB, cal destacar les 14 Lligues, les 13 Copes del Rei i 2 Supercopes. De Supercopes, una es va guanyar la temporada 87-88, i quan es va tornar a recuperar el format, els blaugranes la van tornar a aconseguir –temporada 2004-2005-. Pel que fa a les Lligues ACB cal recordar alguns campionats aconseguits molt durament com les finals contra el Reial Madrid, l'etern rival. De les Copes, sense anar gaire lluny, s’han de destacar la de l’any del triplet,  la de Pau Gasol o la de fa un parell de mesos a Màlaga.

Felicitacions

Jugadors referents del bàsquet blaugrana no s'han estat de valorar aquest aniversari mil·lenari. Joan Carles Navarro destaca que "és molt bonic que el Barça sigui el primer equip que juga 1.000 partits a la Lliga ACB. Això demostra que ha estat al més alt nivell durant molt de temps, lluitant per tots els títols i sent un referent a la competició.

Nacho Solozábal comenta que "és un prestigi, és un honor i un reconeixement perquè vol dir que el FC Barcelona ha estat l'equip de l'ACB que més vegades ha arribat als 'play-off', a finals de la Lliga i a la Copa del Rei. Considero que el Barça ha estat el millor equip en conjunt de la història de la Lliga".

També Juan Antonio San Epifanio i Ferran Martínez celebren el moment històric. Per 'Epi' ha estat el club predominant en la competició espanyola i que "sempre ha estat en el primer nivell i ha jugat més partits que ningú gràcies als partits de 'play-off' i en conseqüència ha obtingut moltes Lligues. És el just mereixedor d'aquesta xifra". El 'nen' de Santa Coloma destaca el paper capdavanter del club blaugrana. D'ell, en diu que ha estat "el motor de l'ACB i de la mordernització del bàsquet a Espanya. A més, ha col·laborat en la construcció de la millor Lliga de bàsquet del món després de l'NBA".

El rànquing

Després del Winterthur Barça quatre equips més estan a prop d’arribar a la xifra rodona dels 1.000 partits a l’ACB. El Reial Madrid, amb 970; el MMT Estudiantes, amb 932; el TAU Ceràmica, amb 918 i el DKV Joventut, amb 916.

El Winterthur Barça mil·lenari
Placa commemorativa de l’ACB
L’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) oferirà una placa commemorativa a Jaume Ferrer, directiu responsable de la secció de bàsquet blaugrana, i a Rodrigo de la Fuente, capità del Winterthur Barça. El lliurament el farà Eduard Portela, president de l’ACB, durant els prolegòmens del Barça-Penya per celebrar l’aniversari mil·lenari del primer equip de la història de la Lliga professional i de la mateixa ACB.


Comparteix a

Notícies Bàsquet

Temporada 06-07

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana