Sentència en l’últim quart (82-73)

01.03.2007 23:05

El Winterthur FC Barcelona ha aconseguit la seva segona victòria en el Top 16 en un patit molt treballat i que no s’ha decidit dins els últims minuts. Navarro, amb 24 punts, ha estat el jugador més encertat en els moments claus.

En el Top 16 és important ser un equip inexpugnable a la teva pista, i això és el que està fent el Winterthur FCB al Palau Blaugrana. Els d’Ivanovic hi han sumat la seva segona victòria gràcies a un gran últim quart. Navarro amb 24 punts (21 d’aquests a la segona part), Lakovic amb 15, i Trias, Vázquez i Marconato treballant de valent sota els taulers, han estat les armes del Barça contra l’Efes (82-73). Aquesta victòria té un doble valor perquè a més de donar un nou impuls al Winterthur FCB, suposa un cop dur pera un rival directe com l’Efes que encara no ha guanyat cap dels 3 partits del Top 16

Encert exterior

Els dos equips han començat amb un ritme important i amb un bon encert en el llançament exterior. En aquesta faceta destacaven sobretot Basile i Erden. L’italià era el millor jugador blaugrana en els primers compassos anotant un parell de triples i fent jugar també als seus companys. Un nou triple, en aquest cas de Navarro, ha posat un 13-9 que suposava la primera escletxa en el marcador. L’Efes, amb Haislip al capdavant ho ha sabut resoldre ràpidament i ha sabut eixugar aquest desavantatge: El joc dels dos equips era força igualat i només l’Efes ha pogut agafar una mínima diferència amb la qual s’ha arribat al final del primer quart (17-20).

qm3d8647.jpgBona defensa

El Winterthur Barça ha sortit en el segon quart amb molta força i ha enllaçat un nou parcial de 7-0, amb un triple de Grimau i les cistelles de Trias i Vázquez, que l’ha fet posar-se de nou per davant (24-22). A partir d’aquest moment els blaugranes han sabut marcar una forta defensa que no permetia l’equip turc anotar amb facilitat. Haislip i Erden des de l’exterior semblaven els únics capaços de fer que el seu equip seguís enganxat al ritme dels blaugrana. De fet els turcs en aquest quarts només han anotat 10 punts. Per la seva banda el Barça repartia els seus punts amb Lakovic, Trias i Fran Vázquez. Aquests dos últims eren qui manava sota els cèrcols i això es notava.

A cop de triple

Els dos equips han semblat sortir decidits en el tercer quart a obrir diferències i a més fer-ho a cop de triple. Navarro i Lakovic per una banda i Nicholas i Erden per l’altra protagonitzaven un autèntic espectacle exterior. L’escorta català del Barça ha estat un dels grans protagonistes d’aquest tercer quart amb 13 punts. Per banda de l’Efes era Nicholas qui semblava haver-se despertat i ha anotat 10 punts que mantenien molt viu al seu equip. Una esmaixada seva ha posat un amenaçador 52-50 per al Barça. Els blaugrana han provat de desfer-se de l’estricte marcatge dels turcs però un parcial de 0-5 en l’últim minut ha fet que s’entrés a la recta final del partit amb un incert 59-49.

L’efecte Navarro

Els cinc punts inicials de Kakiouzis i l’ambient vibrant que vivia el Palau feien esperar el millor desenllaç possible. Si a això hi afegim un Navarro en plena vena d’inspiració, el resultat no podia ser cap altra que una victòria blaugrana: Erden i Nicholas, però, seguien fent patir l’afició blaugrana. La igualtat no s’ha trencat fins que no faltaven menys de cinc minuts per al final. Navarro ha tornat a demostrar la seva condició de líder i quan l’equip estava per sota en el marcador (67-68), ha clavat dos triples consecutius que han fet molt de mal a l’Efes. Basile s’ha afegit a la festa amb un nou triple que ha servit per augmentar l’avantatge fins un 76-70 que ja era definitiu. L’ofici de Mraonato en els últims minuts ha servit perquè l’Efes ja no tingués cap esperança de donar cap sorpresa desagradable al Barça. Els d’Ivanovic ja tenien la segona victòria en el Top16 a la butxaca.