Cinc campions més

Atletisme

08.08.2011 10:12

La darrera jornada dels Campionats d’Espanya va acabar amb bon regust de boca per als atletes del Barça. Olga Ortega (400m tanca), Úrsula Ruiz (pes), Ángel David Rodríguez (200 m), Olmedo (1500 m) i Quiñónez (110 m tanca) es van penjar l’or.

Tres bronzes més i una plata
La jornada del diumenge es va acabar amb tres bronzes més per als atletes del FC Barcelona, els aconseguits per Plàcida Azahara Martínez en la final dels 200 metres, per Marc Orozco en la dels 400 metres i, finalment, per l’equip de relleus barcelonista del 4x400. Per la seva banda, l’equip femení del relleu 4x400 va obtenir una medalla de plata després d’un final excel·lent de cursa.

El FC Barcelona va tenir representació en 21 de les finals i va acabar sent tercer d’aquests campionats en el medaller, per darrere dels potents València Terra i Mar i el Playas de Castelló. Els atletes blaugrana van acabar el campionat amb un balanç més que positiu de 33 medalles (7 ors, 6 plates i 20 bronzes).

Olga Ortega, la primera de la tarda

Olga Ortega va ser la primera gran alegria blaugrana de la tarda. L’atleta es va imposar en l’exigent final de la cursa dels 400 metres tanques, amb un registre de 58.46. Un parell d’hores abans, però, una altra atleta, Laura Redondo, també havia aconseguit un bon resultat, ja que s'havia proclamat subcampiona d’Espanya de llançament de martell.

Gairebé tres hores més tard, Úrsula Ruiz es va penjar l’or, després d’imposar-se en la final de llançament de pes. El seu millor llançament va ser de 16.80m.

Doblet per a Ángel David Rodríguez

Quan passaven vint minuts de les set de la tarda va arribar el torn d’Ángel David Rodríguez. L’atleta del FC Barcelona va tornar a demostrar perquè és l’home més ràpid d’Espanya i, si el dissabte es va imposar en la final dels 100 metres, ahir ho va fer en la dels 200 metres llisos. Rodríguez va guanyar la cursa fent un gran temps, 20.34, que hauria suposat un nou rècord d’Espanya si no hagués estat pel vent, cosa que va fer que aquest registre no quedés homologat.

Qui també continua fidel a proclamar-se Campió d’Espanya en la seva disciplina és Jackson Quiñónez. El velocista d’origen equatorià no va donar opció als seus rivals a la cursa dels 110 metres tanques, imposant-se amb un temps de 13.70.

Olmedo triomfa a casa

Manuel Olmedo va ser un dels grans triomfadors. A banda de la seva cursa a la final dels 1.500 metres, que va ser impecable, el fet de córrer a Andalusia –els campionats es disputaven a Màlaga– i el fet de tenir nombrosos amics i familiars desplaçats fins a la ciutat de la Costa del Sol, li van donar ales, cosa i va s'imposar-se amb un temps de 3.53.86.

Aguilar, subcampiona

Finalment, abans del tram final de la competició, en què el relleu del 4x400 femení del FC Barcelona va aconseguir el subcampionat, Alessandra Aguilar també va assolir-lo després d’una lluita frec a frec per la primera plaça en la final dels 5.000 metres. Al final, però, Aguilar es va haver de conformar amb el subcampionat, això sí, fent la seva millor marca personal de la temporada, amb un registre de 15.56.75.