El derbi, per al Barça (6-24)

Rugbi

14.11.2010 18:35

El FC Barcelona va sumar una victòria en el derbi davant del BUC, amb ‘bonus’ inclòs. Els blaugranes van guanyar per 6-24 un partit en què Leo Innaccheri va sortir ovacionat del camp.

Victòria a La Foixarda en un partit intens i que no es va encaminar fins al minut 63. El BUC, penúltim abans de començar la jornada, rebia un Barça ben posicionat a la part de dalt de la classificació.

La igualtat va ser màxima durant la primera part. Els universitaris van avançar-se en el minut vuit en transformar un cop de càstig des de 40 metres (3-0). Però, ràpidament, els blaugranes van reaccionar. Set minuts després, una bona jugada de la davantera i de la línia de tres quarts permetia Leo Ianniccheri fer una passada decisiva per al francés Rafa Staat, que va aconseguir la marca sota pals. El mateix Staat va transformar l’assaig i va posar el Barça davant en el marcador (3-7).

La reacció del BUC va ser imminent i, amb un altre cop de càstig, els locals van retallar les diferències (6-7). Però, abans d’acabar la primera part, els d’Arturo Trenzano van poder plantar la pilota dins de la zona de marca i van deixar un 6-12 en el marcador. Ianniccheri va firmar un assaig demostrant la seva gran velocitat, tot i ser primera línia, però, aquesta vegada la transformació no va ser possible perquè l’assaig havia estat escorat.

A la represa, els dos equips van sortir a totes. Però la sortida del terreny de joc de l’argentí Andrés Martínez es va unir a l’expulsió de dos jugadors del BUC i el partit es va trencar. Els blaugranes van aprofitar-ho per rematar el triomf. En el minut 63, una gran jugada del mig d’obertura Camille Riu va permetre el segon assaig de Ianniccheri que va transformar Staat (6-19). L'italià va rebre una sonora ovació després del partidàs que es va marcar.

Però encara faltava un darrer objectiu, el punt de ‘bonus’ que es va resistir la setmana passada. En el temps de descompte, Martínez va fer el quart assaig sense ni tenir temps per fer la sacada del mig camp.

Després de la disputa de la sisena jornada, el FC Barcelona ocupa la tercera posició, amb 19 punts, set menys que el Getxo, el líder del grup 1 a la Divisió d’Honor B. La pròxima setmana els blaugranes reben la visita de l’Universitat de Vigo, segon classificat amb 23 punts.

Jornada rodona al planter

A més de la victòria contra el BUC, cal destacar també els altres resultats de la secció, especialment la victòria dels sub-20 al camp de l’AR Poble Nou per un contundent 17 a 35, en la 1a Divisió del Campionat de Catalunya.

També el sènior B ha aconseguit un resultat favorable a Torroella de Montgrí contra el CR Els Senglars per un ajustat 14 a 22, en un camp on es va perdre la passada temporada.

I finalment l’escola de rugbi jugava amb el Castelldefels. Els sub-14 hi van empatar (14-14); els sub-12 van obtenir la victòria per 10 a 20; i també van guanyar els sub-10 (25 a 30).