La USAP, a les semifinals (29 – 25)

Rugbi

09.04.2011 20:34

La USAP ja és a les semifinals de la Heineken Cup. En una jornada històrica per al rugbi a Catalunya, el conjunt de Perpinyà s’ha refet en la segona part i ha superat el Toulon (29-25).

En un ambient immillorable ha transcurregut la F esta del Rugbi Català, en un estadi amb més de 55.000 espectadors ple de senyeres. El conjunt de la Catalunya Nord, potser pressionat per un ambient espectacular, ha començat amb nervis, mentre el Toulon ho aprofitava per avançar-se en el marcador. L’equip francès ha sumat els primers punts i la USAP no era capaç d’avançar metres per la gran defensa del rival.

Tot i això, els catalans han aguantat enganxats al macador gràcies a Jérome Porical. ‘L’arrière’, amb els seus xuts, ha aconseguit portar la USAP a l'empat a 6 quan quedava un minut per acabar el primer temps. Però en els últims instants el Toulon ha donat un cop d’efecte fent un assaig i col·locant-se cinc punts per sobre (6-11). Els de la Catalunya Nord encara han tingut sort de no marxar al descans amb més diferència, perquè el capità anglès Jonathan Wilkinson ha fallat l’últim xut.

Reacció a la represa

L’inici de la segona part ha estat totalment diferent. La USAP ha sortit més concentrat i al minut dos ja retallava distàncies gràcies a un xut de Porical. Pocs minuts més tard, el jugador Adrien Plante de la USAP aconseguia el primer assaig del partit per als locals, que els donava 5 punts d’or i que els permetia avançar-se en el marcador per primera vegada en el matx. Un altre assaig del Toulon els ha permès tornar a empatar el partit (16-16).

En el tram final del segon temps, la USAP ha pitjat l’accelerador definitivament, amb dos xuts a pals i un assaig de Freshwater, que deixava el partit gairebé decidit (29 – 18), a dos minuts per al final. Igual que en la primera part, el Toulon també ha fet un assaig en els últims segons retallant distàncies, posant el 29 – 23 en el marcador. Amb el xut següent de Wilkinson, els francesos han obtingut els dos punts finals (29 – 25) sense que hi hagi hagut temps per tornar a reprendre el partit.

Després d’aquesta remuntada, els catalans s’han classificat per a les semifinals de la Copa d’Europa per tercera vegada en la història del club. La primera va ser l’any 1998, però va caure derrotat a les portes de la final. L’any 2003 va poder jugar-la, però tampoc va poder aixecar el títol.