Triomf amb dedicatòria (62-59)

Bàsquet cadira de rodes

13.02.2011 17:29

El Barça-Unes va sumar el tercer triomf de la temporada a casa contra l’Econy Gran Canària. La victòria es va dedicar a Mª José Vázquez, persona molt estimada en aquest col•lectiu i que va morir aquesta setmana.

L'equip blaugrana va voler dedicar el triomf a Mª José Vázquez (Foto: Arxiu - FCB)

El pròxim partit, el derbi català
Dissabte, 19 de febrer, a les 19 h, el Pavelló Olímpic de Badalona acollirà el derbi català. El Barça-Unes visita el GAM Joventut, el cuer de la classificació. Després de 12 jornades disputades els blaugranes han guanyat tres partits i els badalonins, un. El partit podria ser clau per decidir la permanència blaugrana a Divisió d’Honor.
La trista notícia de la mort de Mª José Vázquez va fer que l’equip de bàsquet en cadira de rodes blaugrana volgués dedicar un bon partit a una dona molt estimada en el col•lectiu de les persones amb discapacitat física a Catalunya.

Amb la nova incorporació de Jordi Ruiz, jugador que després de jugar un any i mig a Bilbao ha decidit fitxar pel Barça, els d’Osvaldo Misol van sortir empentats a per la victòria. El rival, l’Econy Gran Canària, arribava al Pavelló Juan Carlos Navarro de Sant Feliu de Llobregat en cinquena posició.

Els blaugranes van arrencar molt forts, amb una gran defensa sobre els homes grans dels insulars. Les bones sensacions es van perpetuar durant el primer quart, que va acabar amb un 16-10.

Al segon, la tendència va ser la mateixa. Un parcial de 6-0 als tres minuts de període va ajudar a mantenir les diferències, però, aleshores, el Gran Canària va forçar. Tres triples dels visitants van ajudar a capgirar el marcador (26-27) però la reacció del Barça-Unes va ser bona i es va arribar al descans amb un 32-30.

Amb l’objectiu molt clar, la sortida a la represa va servir per obrir un altre cop escletxa. Tot i això, els errors en els llançaments sota el tauler van passar factura i l’Econy Gran Canària es va apropar un altre cop. Aquesta reacció va donar ales el rival, que va treballar fort per guanyar el matx. Però, després d’un temps mort, reconstrucció en defensa i amb calma i paciència els blaugranes van tornar a dominar (62-54). Els nervis finals van posar l’ai al cor perquè els canaris es van tornar a acostar, tot i que una bona cobertura en la línia de tres va evitar un ensurt final. 62-59 i victòria amb una dedicatòria ben especial.