El tàndem Guillén-Calduch torna a guanyar

Atletisme

19.09.2010 14:26

Els blaugranes Pol Guillén i Meritxell Calduch han guanyat la Cursa de la Mercè. Els dos corredors, que van guanyar la setmana passada els 10 quilòmetres de l’Atmella de Merola, han trencat amb el domini marroquí dels darrers anys.

Són el tàndem de l’atletisme blaugrana, si més no, perquè les dues últimes carreres en què han participat tots dos les han dominades. La setmana passada Pol Guillén i Meritxell Calduch van ser els més ràpids en els 10 quilòmetres de l’Atmella de Merola (Berguedà). Aquest migdia, els dos blaugranes han guanyat la 32a Cursa de la Mercè, també de 10 quilòmetres.

Les victòries dels dos catalans també suposa un punt d’inflexió en el domini dels atletes marroquins. En categoria masculina Ilias Fifa (guanyador l’any passat) i Dris Lakohuaja (guanyador del 2007 i segon de l’any passat) han estat segon i tercer respectivament.

Guillén ha forçat en els darrers 200 metres i ha estat el primer entrant amb dos segons d'avantatge per davant de Fifa.

En categoria femenina, Calduch, que va ser mare just abans de l’estiu, ha dominat des del començament la cursa. Hasna Bahom, guanyadora de les dues últimes edicions, no ha pogut seguir el ritme de la blaugrana. Meritxell ha guanyat amb gairebé un minut d’avantatge sobre Bahom.

Una altra blaugrana, Anna Bové, ha estat cinquena (38:15).
Pol Guillén ha estat el guanyador en categoria masculina (Foto: Europa Press)