Manuel Olmedo, or a París

Atletisme

06.03.2011 18:52

L’atleta del FC Barcelona Manuel Olmedo s’ha coronat campió d’Europa dels 1.500 metres en pista coberta a París. Olmedo, que va canviar els 800 metres pels 1.500, ha tocat sostre en el seu primer campionat en aquesta modalitat.

Els juniors, tres ors, una plata i un bronze
El FC Barcelona ha aconseguit cinc medalles al Campionat d’Espanya en pista coberta de la categoria junior que ha tingut lloc a Sabadell. Dídac Salas ha estat or a salt de perxa, María Aznar també ha estat or a la final de 60 metres tanca i Arnau Erta ha pujat a l’esglaó més alt del podi a la final masculina dels 60 metres tanca. Clàudia García ha estat plata en salt d’alçada mentre que Jonatan Gázquez ha acabat bronze als 800 metres.

Fes clic aquí per accedir als resultats oficials del Campionat.
Amb un temps de 3:41:03, la seva millor marca de la temporada, Manuel Olmedo ha aconseguit l’or en la final dels 1.500 metres a l’Europeu d’atletisme de pista coberta que s’ha celebrat a París aquest cap de setmana.

En la cursa, el corredor turc Kemal Koyuncu era el clar favorit per endur-se l’or, perquè, des del tret de sortida, ha marcat el ‘tempo’ i ha ocupat la primera posició en tot moment. Però Olmedo ha aprofitat la seva velocitat per avançar en un esprint final Koyuncu que, finalment, ha hagut de conformar-se amb la segona plaça amb un temps de 3:41.18.

Dos blaugranes més participaven en l’Europeu, però van quedar eliminats a les primeres rondes. Jackson Quiñonez no va passar les semifinals dels 60 metres tanca. Encara que en el seu grup va quedar quart amb un temps de 7.70, l’equatorià que resideix a Lleida no en va tenir prou per arribar a la final. La medalla d’or se la va endur el txec Petr Svoboda, que es va imposar als altres atletes amb un temps de 7.49.

D’altra banda, Marc Orozco, corredor del Barça dels 400 metres, va quedar eliminat en la primera ronda de classificació amb un temps de 47.92. L’anglès Buck Richard va ser el guanyador amb un temps de 46.57.

Fes clic aquí per accedir als resultats oficials de l'Europeu.