Aguilar i Sánchez a la Cros Itálica

Atletisme

16.01.2011 16:50

Alessandra Aguilar ha estat la primera corredora no africana a completar la XXIX Cros Internacional Itálica. La blaugrana ha acabat en sisena posició. En homes, Sergio Sánchez ha estat vintè, sent el tercer espanyol.

Per darrere d’Ayad Lamdasem i de Chema Martínez, Sergio Sánchez ha creuat la meta després dels 10.800 metres de recorregut en la Cros Internacional Itálica de Santiponce (Sevilla). El blaugrana ha fet un temps de 32:49. Pel que que fa al guanyador, el kenyà Leonard Komon, ha estat dos minuts i 11 segons més ràpid. De fet, el podi l'han format  corredors kenyans. El segon lloc ha estat per Mathew Kisorio (30:46) i el tercer, per Hosea Macharinyang (31:01).

El corredor espanyol del Bikila Toledo Ayad Lamdasem ha estat sisè (31:21) i Chema Martínez (Nike Running) ha acabat quinzè (32:24).

En categoria femenina, la victòria ha estat per la kenyana Vivian Cheruyot (26:02), que ha encapçalat un podi completament kenyà també. Linet Masai ha estat segona, amb 26:05, i Paulin Korikwiang ha acabat en tercera posició (26:27). Alessandra Aguilar ha estat la primera corredora no africana a acabar els 8.000 metres. Amb un cronòmetre de 27:04, la blaugrana ha estat sisena.

Una altra atleta blaugrana ha acabat en setzena posició, Sonia Bejarano, que ha fet un temps de 28:17.

Altres resultats

Jacqueline Martín ha acabat sisena a la XXIII Cros Internacional Maliano (Cantàbria). La blaugrana ha fet un temps de 25:28 en un recorregut de 6.890 metres.

Al campionat de Catalunya de Mitja Marató, triomf per a Nacho Cáceres (01:03:55). En quart lloc ha acabat un altre blaugrana. Roger Roca ha completat la mitja en 01:05:44. La primera dona també ha estat del FC Barcelona. Meritxell Calduch, que ha estat 37a de la general, ha fet un temps de 01:15:54.
Aguilar ha estat sisena a Santiponce (Foto: Arxiu - FCB)
Sánchez, Olmedo i Tobal, premiats
En la XVI Gala de l’Atletisme espanyol, celebrada dissabte al Comitè Olímpic Espanyol, Sergio Sánchez va ser un dels grans guardonats. El lleonès va rebre les condecoracions pels rècords absoluts d’Espanya que va aconseguir en els 2.000 i 3.000 metres i per la medalla de plata al Mundial de Doha. Manuel Olmedo va ser premiat per la medalla de bronze a l’Europeu de Barcelona. I Estefania Tobal va recollir el guardó per ser la millor atleta júnior. Cal recordar que Tobal aquesta temporada ja no és blaugrana. Sí que ho és Dídac Sala, que va recollir el premi per la gesta de l’any, el 5,05 que va assolir tres vegades l’any 2010: a l’Europeu de Barcelona, al Mundial júnior de Moncton –Canadà– i als Jocs Olímpics de la Joventut celebrats a Singapur i on va aconseguir la medalla d’or.