Un empat i una derrota ‘in extremis’

Hoquei herba

06.06.2010 15:31

El primer equip d’hoquei herba ha obtingut només un punt dels desplaçaments al País Basc en la doble jornada del cap de setmana. Tot i que l’empat a un contra el Sant Sebastià s’ha donat per bo, la derrota contra el Jolaseta ha tingut gust de poc.

El doble partit d’aquest cap de setmana a la fase de descens d’hoquei herba s’ha d’avaluar considerant que els de César Javier viatjaven amb només 10 jugadors i sis juvenils. Així que aconseguir l’empat a Sant Sebastià ha estat un resultat molt positiu. A més, cal tenir en compte que, després d’una excel·lent primera meitat, en què Fergus Dunn va avançar els blaugranes, en el segon temps el Barça va veure tres expulsions.

Malgrat que el Krafft Sant Sebastià va disposar de 10 penals, només van poder marcar en una ocasió, deixant l’1-1 final.

Partit d’altura a Getxo

L’expedició blaugrana es va desplaçar des de Sant Sebastià fins a Getxo per jugar el segon partit. El cara a cara contra el Jolaseta va ser espectacular.

Amb un Barça extraordinari als primers 35 minuts, i amb un Guillermo Ruiz superb a la porteria, el bagatge golejador ha afavorit els locals. El gol ha arribat en una jugada d’estratègia després d’un penal.

A l’inici del segon temps, un ‘stroke’ ha ajudat fer el 2-0 i al minut quatre de la represa el Jolaseta ha marcat el 3-0.

Tot i la situació adversa, els blaugranes han canviat la tàctica. Amb més gent al mig del camp, el Barça ha començat a retallar el desavantatge. Fergus Dunn de penal, Koke de Falguera i Héctor Martínez han empatat a tres.

L’acció discutible ha estat l’expulsió de Guillermo Ruiz ‘Willy’ per un penal rigorós que li ha assenyalat a dos minuts per al final del partit. El porter suplent, Josep Torrens, ha arribat a aturar el xut, però en el rebot el Jolaseta ha convertit el 4-3 definitiu.

El Barça no ha tingut sort amb els resultats, tot i que ha fet un joc molt bo (Foto: Arxiu - FCB)
Les tres últimes jornades
El Barça depèn d’ell mateix per aconseguir mantenir la categoria. Després de tres jornades els blaugranes (segons) i el Sant Sebastià (primer) sumen 13 punts. La pròxima setmana el Barça es desplaça a Santander per jugar contra el Tenis, el partit que inicia la segona volta. I les dues últimes jornades es juguen a Pau Negre: el dia 20 de juny contra el Jolaseta i el 27 de juny davant del Krafft Sant Sebastià.