24 històrics podis en el Campionat d’Espanya

Atletisme

03.08.2009 11:32

Si dissabte la secció d’atletisme va brillar amb vuit medalles, l’endemà fins a setze atletes més van pujar al podi completant un Campionat d’Espanya esplèndid pel FC Barcelona.

Un total de vint-i-quatre podis han estat pel FC Barcelona. L’atleta Angel David Rodriguez va ser protagonista absolut en el Campionat d’Espanya aconseguint el triplet en 100 m/ll, 200 m/ll i 4x100. Albert Velez en perxa, i Sergio Sánchez en l’atractiva prova dels 5000, es van emportar la plata.

Angel David Rodriguez, tri-campió

Ja ho va avisar dissabte quan es va penjar el primer or pels 100 m/ll: “intentaré aconseguir les tres proves, com al futbol, però a menor nivell”. I dit i fet. Un dia després va aconseguir la primera posició en els 200 m/ll amb una marca de 21.07 i en els 4x100, al costat de Jackson Quiñonez, Álvaro Aljarilla i Julian Lozano. Un triple premi històric.

Les noies imposen el seu joc

2009-08-01_CAMPEONATO_ESPAxA_ATLETISMO_026.JPGCristina Bárcenas va guanyar l’or en la disciplina d’heptatló amb 5.786 punts. Eva Martin va ser la més ràpida en els 200 m/ll parant el cronòmetre a 24.42. En la disciplina de pes Ursula Ruiz i Irache Quintanal van aconseguir la primera i segona posició amb les excel•lents marques de 16.15m i 15.73m respectivament. En relleus 4x400, Laia Vilalta, Cristina Casimiro, Olga Ortega i Eva Martin es van proclamar l’equip més veloç creuant meta en 3:41.55. Laura Redondo, en llançament de martell, va ser segona amb una marca de 61.27m.

Velez i Sánchez es pengen la plata

Albert Velez va quedar en segona posició en la prova de salt de perxa, arribant als 5.20m i a tant sols 10cm del primer. En els 5000 metres Sergio Sánchez va completar una esplèndida cursa arribant a meta en 13:36.18.

Sis destacats bronzes

Olga Ortega en 400m/t amb un temps de 1:00.03 i Marta Miró, saltant 6.04m en la seva millor sèrie en llargada es van penjar el bronze. En l’ajustada prova de decatló, que no es va sentenciar fins a la desena prova, Agustin Felix va sumar en tercera posició 7.179 punts. El jove atleta Marc Orozco va aconseguir la seva millor marca de la temporada en els 400 m/ll parant el cronòmetre en 57.07 segons. Els relleus no podien acabar sense podi: Marc Orozco, Jordi Rabal, Pau Fradera i Manuel Olmedo van ser tercers en 4x400 amb 3:14.39 i les atletes Plácida Martínez, Cristina Bárcena, Marta Miró i Cristina Sanz en 4x100 amb 47.25.

Assaig general per a Berlín
Sis atletes compten amb la mínima necessària per al Campionat Mundial de Berlín. Tenen mínima A Manuel Olmedo en 800m/ll, Ruben Palomeque en 3000 obstacles, Ángel David Rodriguez en 100 m/ll (la mínima B en 200 m/ll), i Alessandra Aguilar en marató. Judit Pla té mínima B en 5000m.