El Míting de Barcelona, trampolí per assolir la mínima

Atletisme

26.07.2009 13:27

Carmen González

Els atletes del FC Barcelona disposen de poques proves per esgarrapar la mínima i classificar-se per al Mundial de Berlín a l’agost. El Míting de Barcelona va ser l’escenari d’una nova lluita entre atletes per aconseguir el pas a Berlín.

Els millors atletes del panorama internacional van disputar dissabte la quinzena edició del Míting de Barcelona. Guanyadors autoritaris com Verónica Campbell-Brown, parant el marcador a 22.37 en la prova dels 200 m, es van reunir a la ciutat barcelonina per demostrar la seva experiència en la pista atlètica.

Quiñónez, millor marca de la temporada

L’atleta blaugrana Jackson Quiñónez va acabar els 110 metres tanques en tercera posició. L’equatorià va parar el cronòmetre en 13.45 i va signar la seva millor marca de la temporada, a tan sols dotze centèsimes del rècord d’Espanya en aquesta prova: “No podia demanar més, l’objectiu era venir aquí i millorar el resultat de les últimes competicions. M’he trobat molt millor i hem d’esperar si podem seguir millorant”.

Palomeque i Rodríguez, fregant la mínima

ruben_palomeque-3.jpgD’altra banda, Rubén Palomeque i Ángel David Rodríguez no van aconseguir pujar al podi. Rodríguez va acabar els 200 metres llisos en 21.03, la vuitena posició de la graella. Palomeque ho va tenir més difícil per aconseguir fer-se un lloc entre els vint-i-cinc atletes que disputaven la cursa. El barceloní va fer un registre de 8:32.69, la seva millor marca de la temporada, en els 3.000 metres d’obstacles i tocant amb els dits la mínima exigida pel Mundial de Berlín. La quantitat de corredors que corrien la prova van suposar un obstacle més per a Palomeque.

Judit Pla i Sonia Bejarano al podi

En la prova dels 5.000 metres, Judit Pla i Sonia Bejarano van pujar al podi després d’acabar la cursa en 15:49.75 i 15:56.35, respectivament. Una prova que per a Judit Pla no va anar del tot bé tot i la segona posició: “M’he trobat bastant malament. Tenia esperances de superar la marca de l’any passat i més ara, que estic entrenant millor. Quan vas corrent les sensacions no són sempre les més bones i és el que m’ha passat avui. L’entrenament està, ara només m’ha de sortir del tot bé”.

L’atleta promesa del FC Barcelona també va tenir un paper destacat en el Míting. Marc Orozco va disputar la Final B dels 400 metres i va aconseguir la seva millor marca personal amb 47.16, la tercera posició.
Marta Domínguez fulmina el rècord d’Espanya
Marta Domínguez es va imposar als 3.000 metres d’obstacles amb un cronòmetre de 9:09.38. Un nou rècord d’Espanya en aquesta prova que la situa en la cinquena posició de la classificació mundial de cara a Berlín.