Calduch, campiona dels 10.000 metres

Atletisme

19.07.2009 14:35

L’atleta del FC Barcelona Meritxell Calduch s’ha proclamat campiona d’Espanya dels 10.000 metres amb una marca de 34:07.89 minuts. A Lituània, els atletes sub-23 del Barça no han pogut fer podi.

Meritxell Calduch ja té un altre títol al seu llarg historial. L’atleta manesana del FC Barcelona va aconseguir dissabte el campionat del món dels 10.000 metres llisos celebrat a Avilés, a Astúries. Ho va fer amb un temps de 34:07.89 després de llegir molt bé la carrera. La favorita era l’atleta càntabra María Elena Moreno, però va abaixar el ritme a les voltes finals i Calduch va poder atrapar-la i avançar-la fins a la línia de meta.

Calduch ha pogut celebrar, doncs, el campionat d’Espanya, però no va poder aconseguir la marca A mínima per al Mundial que se celebrarà a l’estiu a Berlín.

Campionat sub-23 a Kaunas

A Kaunas, Lituània, s'ha celebrat des de dijous el campionat d’Europa sub-23 amb participació de quatre atletes del FC Barcelona. Marc Orozco i Pau Fradera han arribat a la final del relleu 4x400, juntament amb els atletes Marc Ujakpor i Aitor Matin. A la primera prova van quedar segons amb un temps de 3:07.80. Però a la gran final s'han hagut de conformar amb la cinquena posició, i això que han millorat considerablement la seva marca: 3.05.63.

Els altres atletes del Barça no han tingut tanta sort . Per una banda, el mateix Marc Orozco ha participat en els 400 metres llisos i ha acabat sisè amb un temps de 47:55. Laura Redondo ha acabat novena en el llançament de martell, amb una marca de 58,14 m. Pitjor li ha anat a Albert Vélez en el salt de perxa. Ha acabat tretzè amb una marca de 5,20 m.