De Moracho a Sergio Sánchez

Atletisme

15.03.2010 19:01

La medalla d’argent aconseguida per Sergio Sánchez al Campionat del Món de pista coberta és la segona que aconsegueix un atleta que vesteix els colors del FC Barcelona en aquesta competició. Fa 25 anys, Javier Moracho va obrir el palmarès.

L’èxit de Sergio Sánchez en el marc del Campionat del Món d’atletisme torna a situar els atletes blaugrana a primer nivell mundial. Durant els darrers anys els atletes blaugrana han anat aconseguint èxits en l'àmbit estatal i internacional, però una medalla en un Campionat del Món en pista coberta no s’aconseguia des de fa 25 anys, amb el tanquista Javier Moracho.

Recollint el testimoni

sergio_sxnchez_08_horitz.jpgSergio Sánchez ha recollit el testimoni d’un atleta que va fer història en el seu moment: Javier Moracho. Al Campionat del món de pista coberta, celebrat a París els dies 18 i 19 de gener del 1985, Moracho es va penjar la medalla d’argent després d’una disputada final en una de les proves curtes de les tanques.

En aquella final dels 60 m tanques, Moracho va aconseguir la segona posició en una cursa disputadíssima. Només tres centèsimes van separar els tres primers classificats. Moracho, que ja era un home experimentat, va aconseguir batre rivals més joves i penjar-se al coll l’argent superant atletes americans, soviètics i anglesos que tenien millors marques que l’atleta del FC Barcelona.
Moracho, a l'esquerra, acompanyat per M. Estiarte i J. M. Abascal a la presentació de la Cursa Barça-L'illa. Foto: Arxiu-FCB
Altres èxits de l’atletisme blaugrana
Entre els èxits aconseguits per l’atletisme blaugrana destaca la medalla de bronze de José Manuel Abascal als JJOO de Los Angeles 1984. Era la primera vegada que un atleta del FC Barcelona es penjava una medalla olímpica.

La darrera medalla d’un atleta blaugrana en una competició internacional va ser per al tanquista Jackson Quiñonez, que va aconseguir la medalla de bronze als europeus de pista coberta del 2007 a la prova dels 60 m tanques.