Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Calduch: Com compaginar atletisme i embaràs


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Atletisme

06.02.2010 11:00

Calduch: Com compaginar atletisme i embaràs

Cristina Collado


L’atleta del Barça Meritxell Calduch està embarassada de gairebé sis mesos i fins ara ha seguit practicant una de les seves passions: l’atletisme. A Barça TV i www.fcbarcelona.cat ho hem comprovat.


2010-02-02_ENTREVISTA_MERITXELL_CALDUCH_002.jpgEns rep a l’estadi d’atletisme del Congost, a Manresa. Aquesta és la seva pista d’entrenament habitual, tot i que ara només hi pot caminar. Ja està de sis mesos, i ara sí, toca reduir l’activitat física. “La cursa de Terrassa va ser l’última. I, pel que fa a l'entrenament, també ho deixo.”

I és que fa només 10 dies, Calduch es va convertir en l’atracció de la cursa popular de Terrassa, quan va córrer com qualsevol altre participant: “Durant tot l’embaràs m’he trobat molt bé i he continuat rodant, primer cinc dies, després quatre i al final tres. Vaig animar la meva mare a córrer els cinc quilòmetres de la cursa perquè el seu ritme era molt lent per mi i m’anava bé.”

Va ser una bona experiència per a la Txell, que va viure la cursa des de la vessant més popular: “Acostumada a sortir sempre davant, va ser divertit estar al ‘mogollón’ com una participant popular més. I, com que la gent em coneix, m’animaven, i podia anar parlant tota l’estona.”

El Biel ja ha fet cinc curses

2010-02-02_ENTREVISTA_MERITXELL_CALDUCH_005.jpgEl petit Biel ja sap molt bé què és córrer una cursa. A banda de l’última de Terrassa, ja n’ha corregut diverses: “Sabent que estava embarassada en vaig fer una altra, i sense saber-ho, n’he fet tres més. Per tant, ja en porta unes quantes! Després, quan surti, ja veurem què em diu, però, de moment, no s’ha queixat.”

A Terrasa, la Txell va córrer també amb el seu marit –qui, per cert, va guanyar la cursa. El Biel, doncs, ho té tot de cara per seguir els passos dels seus pares: “Som una família molt esportista. Si quan surti vol córrer, perfecte”, afirma Calduch.

De moment, al nadó sembla que li agrada la sensació de córrer. En totes les curses en què ja ha participat, no s’ha queixat mai, segons explica la seva mare: “A veure quines sensacions està tenint. Com que no es queixa penso que hi està a gust. El metge m’ha dit que quan corro, per a ell és com estar en un gronxador, i això li agrada. Sempre que no vagi gaire ràpida.”

“Estic embarassada, no malalta”

Veure una dóna corrent una cursa embarassada no és gaire habitual. Tot i això, dins del món de l’atletisme “sí que és normal veure gent que corre embarassada”, confirma la Txell. Amb tot, ha hagut de respondre la mateixa pregunta mil vegades: “La gent em diu per què corro si estic embarassa, i m’he cansat d’explicar que estic embarassada, però no malalta. He canviat molt el meu ritme, perquè he baixat dos minuts per quilòmetre. Jo faig esport per salut.” A més, pot estar tranquil·la, ja que té el vist-i-plau de la seva doctora.

Vol tornar a competir

2010-02-02_ENTREVISTA_MERITXELL_CALDUCH_003.jpgDe dues hores i mitja els set dies de la setmana, la Txell ha passat a fer exercici només cinc dies per setmana: “Ara intento fer quatre o cinc dies, depèn del cansament de la feina, però una hora la intento treure d’on sigui. Intento fer el·líptica, natació o caminar. No trobo a faltar córrer perquè faig altres coses.”

El Biel està previst que neixi a principis de maig, per tant, fins al setembre la Meritxell Calduch estarà allunyada de les pistes d’entrenament. Però un cop passi aquest període: “Vull tornat a competir”, confirma. “No sé a quin nivell, perquè hauré de compaginar la meva feina de professora d’educació física, amb ser mare, i amb l’atletisme.”

I és que la Txell té molt clar què suposa per a ella l’atletisme: “Per mi és una necessitat de vida i ho seguiré fent en un nivell o en un altre.”
Calduch: Com compaginar atletisme i embaràs

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Agraïda al Barça
Aquest és el quart any que la Meritxell Calduch vesteix la samarreta del Barça. En aquest temps, s’ha convertit en una de les cares més conegudes de les proves de ruta a tot Calalunya, ja que ha guanyat la Cursa del Corte Inglés i ha estat una de les participants habituals a la Jean Boin. A més, l’any passat va donar la sorpresa guanyant el campionat d’Espanya dels 10.000 en pista i acabant en tercera posició al campionat d’Espanya de ruta.

Per tot el que ha aconseguit, està molt agraïda al Barça: “Estic molt agraïda al Barça perquè, tot i que venia d'una lesió important al sacre i que després em van trobar osteoporosi, em fa fitxar, el Barça va apostar per mi.”

Hi ha una cosa que encara li falta per aconseguir, i potser podria ser amb el Barça: “Com que ja m’havia començat a desenvolupar bé en les mitges maratons, m’he quedat amb les ganes de fer-ne tota una, de marató. Ja veurem si arriba algun dia”.


Comparteix a

Arxiu


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana