El títol s’escapa als 2 darrers minuts (18-20)

Rugbi

25.04.2009 20:50

El primer equip de rugbi no s’ha pogut proclamar campió de la 1a Divisió. Tot i que ha encarrilat molt bé la final des del començament, l’Eibar ha sabut capgirar el resultat a les acaballes per vèncer la final.

Encara que els blaugrana han estat els grans dominadors de la final dels playoff de la Primera Divisió –guanyaven 12 a 7 al descans- l’Eibar ha sabut remontar en la recta final del partit per endur-se el títol. Malgrat la derrota, els jugadors d’Arturo Trenzano ja havien certificat el seus ascens a Divisió d’Honor B després de superar en les semifinals l’Hercesa.

No ha pogut ser i el Barça s’ha quedat a les portes de proclamar-se campió de la Primera Divisió de rugbi en la final a partit únic contra l’Eibar. A la final en camp neutral (Saragossa), els blaugrana han saltat al camp molt decidits i durant els primers minuts han estat els clars dominadors del joc i han marcat el ritme del partit. El bon començament els ha permès situar-se amb un còmode avantatge de 12 a 0 que deixava el partit vist per sentència.

Reacció basca

No obstant això, quan el partit semblava encarrilat pels jugadors catalans, un error defensiu a l’últim minut de la primera part ha permès l’Eibar escurçar distàncies i somniar amb la remuntada. Els guipuscoans han aconseguit convertir un assaig i transformar el xut entre els pals, cosa que ha ajustat el resultat a 12 a 7.

A la represa, els blaugrana han sabut retrobar el seu millor joc però l’Eibar, que sempre ha cregut en la remuntada, no ha llençat la tovallola i s’ha mostrat molt combatiu. El partit ha arribat a la recta final amb un igualat 18 a 13 a favor dels blaugranes.

L’Eibar s’imposa

A dos minuts del xiulet final el conjunt basc ha aconseguit un assaig després d’un desafortunat error defensiu del Barça i d’aquesta manera han igualat el partit.

Amb el partit empatat a 18 els bascos només els hi ha calgut transformar el cop franc per posar-se per davant, situant en el marcador en el definitiu 18 a 20. La transformació dels bascos ha suposat un gerro d’aigua freda pels jugadors del Barça que en els minuts finals no han estat capaços de capgirar el marcador.
Una bona temporada
Més enllà del mal resultat de la final, l’entrenador del FC Barcelona, Arturo Trenzano, ha volgut destacar per sobre de tot “la bona temporada” que ha fet el seu equip en la qual “s’ha acomplert el principal objectiu que era el de l’ascens de categoria”.