Un pas més cap a l’ascens

Rugbi

29.03.2009 12:40

El Barça de rugbi guanya el Zarautz per 15-12 en el partit de tornada i es classifica així per a la segona fase de la promoció d’ascens a Divisió d’Honor B.

En un partit marcat per un terreny de joc impracticable, els homes d’Arturo Trenzano s’han endut la victòria davant d’un rival expert a jugar en aquestes condicions. Amb un inici de xoc molt igualat, els blaugranes s’han posat per davant en el marcador (7-0) firmant un ‘try’ complet. La maquinària barcelonista no ha parat en atac i només uns minuts més tard Emilio Ferrero, amb agilitat i velocitat, ha aconseguit posar un 12-0 a favor dels barcelonins. El rival, però, no ha abaixat els braços i just abans del descans ha reduït la distància a només cinc punts marcant un ‘try’ complet.

En la represa, l’equip blaugrana, conscient que el partit no es podia escapar, ha defensat molt bé el resultat sense renunciar a l’atac en cap moment. L’expulsió d’un jugador del Zarautz a pocs minuts del final ha obert les portes a la victòria blaugrana, sense la necessitat de fer servir l’avantatge de 25 punts aconseguida en el partit d’anada.

Victòria doblement important

Amb aquest triomf, l’equip blaugrana no només passa a la segona fase de la promoció d’ascens, sinó que en cas de quedar-ne eliminats, s’assegura jugar una repesca contra els equips que baixen de la Segona Divisió d’Honor B. A més, l’entrenador blaugrana, Arturo Trenzano, reconeix la importància de la victòria i afirma que “en un camp on era molt difícil jugar a causa del mal estat, l’equip no ha guanyat gràcies a la tècnica, sinó gràcies al cor”.

Demà, el sorteig

Dels quatre equips que demà seran en el bombo del sorteig, els blaugrana volen evitar l’Eibar, un rival que només ha perdut un partit en la seva Lliga.