Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Dos blaugranes als Special Olympics


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Patinatge

29.01.2009 14:28

Dos blaugranes als Special Olympics

Meritxell Infante


Per primera vegada dos esportistes blaugrana participaran als Specials Olympics d’hivern, que aquest any tindran lloc a Idaho, en la modalitat de patinatge artístic sobre gel. Tots dos patinadors entrenen amb constància per arribar a punt a la cita.


Fa poc temps que han après a patinar, però en pocs dies seran olímpics. En Manuel i en Iulen seran els primers blaugrana que participaran en uns Special Olympics en patinatge sobre gel, que se celebraran del 7 al 14 de febrer a Idaho (EUA). Fa tres anys es va engegar a la Pista de gel blaugrana un programa per a discapacitats intel•lectuals que ha donat fruits en poc temps. Va sorgir la possibilitat d’enviar dos patinadors a la competició dels Jocs d’Hivern i en Manel i en Julen van ser els escollits. Des del mes d’octubre que s’entrenen a consciència i amb molta dedicació.

Patinant amb un somriure

En Manuel té només 15 anys, però ja en fa tres que patina. Per al seu programa lliure ha preparat una coreografia amb la música de James Bond. “Ell era una persona molt introvertida, no expressava gaire els seus sentiments i ara tan bon punt arriba a la pista es posa el somriure i està disfrutant durant tota l’estona”, afirma la Marta Cierco, la directora de la Pista de Gel i qui ha entrenat, juntament amb la Rosa Pérez, els dos patinadors que aniran a Idaho.

Constància i oïda musical

290109_Specials_Olimpics_3.jpgLa família també viu amb il•lusió aquest repte que els espera a l’altra punta del planeta. “Des de fa 4 o 5 mesos que hi pensa cada dia. Ha après expressions en anglès per fer-se entendre allà i mira sovint el globus terraqüi per saber on és Idaho”, explica Jesús Díaz, pare del Julen. El seu fill els ha deixat impressionats amb tot el que ha aconseguit sobre el gel. “No esperàvem mai que arribés a fer les coses que fa. Ell és molt constant i treballador, és una superació constant”, afegeix. I és que en Iulen, de 21 anys, té una gran oïda per a la música i, com explica la seva entrenadora, sap quadrar-la amb la coreografia d’estil espanyol que portarà als Special Olympics.

Disciplina i entrega

A la Marta se li posa la pell de gallina quan pensa en l’evolució d’aquests patinadors fins a arribar a aquest moment: “Quan vam planificar els entrenaments no pensàvem que fossin capaços de tenir un grau d’atenció tan gran a les classes, perquè normalment en vint minuts se’n cansen i s’han d’aturar. En canvi, s’estan entrenant quatre hores i mitja a la setmana, en sessions de 90 minuts, i no paren”.
Dos blaugranes als Special Olympics
Un viatge cap a la glòria
El 4 de febrer en Julen i en Manel sortiran de l’aeroport del Prat cap a Idaho. El dia 7 viuran la cerimònia d’obertura dels Special Olympics i els dies 8 i 10 competiran, primer amb un programa curt obligatori i sense música i després amb el programa lliure que porten preparat. El premi per a ells, però, és participar-hi. Un premi a l’esforç que han fet en tan poc temps.


Comparteix a

Arxiu


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana