Campions (5-2)

Hoquei gel

14.03.2009 23:56

El Barça aixeca la Copa de la Lliga després d'imposar-se per 5-2 al Puigcerdà en el segon partit de la final. Els homes d'Evgueny Semeriak han estat capaços de capgirar un 0-2 en contra i vèncer amb un 'hat-trick' de Pablo Muñoz i dos gols de Jonas.

El segon partit de la final d’hoquei gel ha estat el decisiu. El Barça no ha volgut allargar més el moment de poder aixecar el títol, la Copa de campió de la temporada 2008/09. Set anys després, els blaugranes tornen a ser el millor equip i, enguany, ho han estat des del començament. Cal recordar que l’equip dirigit per Evgeny Semeriak ha acabat líder de la fase regular, posició que li ha atorgat la Copa Transpirinenca. Però l’excel·lent tasca en la lligueta s’havia de rubricar als play-off. I així ha estat.

Ensurt d’entrada

El partit no ha començat gens bé. De fet, l'objectiu del Puigcerdà ha estat cansar al màxim el rival per forçar el tercer partit. Els de Peter Oppitz han estat letals en dos minuts en què han deixat bocabadats els blaugranes.

Primer, el capità Salva Barnola ha superat Ander Alcaide. I un minut després, Echevarría ha fet esclatar d'alegria el nombrós públic de la Cerdanya que s’ha apropat a la Pista de Gel per fer costat al seu equip en l’intent d’empatar l’eliminatòria final.

L’ensurt ha durat just el temps perquè el Barça deixés la incertesa i jugués amb seny. Així, Pablo Muñoz ha marcat l’1-2 tres minuts després.

Reacció en cadena

La intensitat i la rapidesa del joc han ajudat a fer que els locals tinguessin el control de la final ja abans de tancar el primer terç. En el segon aquest domini ha estat clar.

QM3D4087.jpgMalgrat que el Puigcerdà no ha cedit terreny, el Barça ha aconseguit l’empat als dos minuts del començament d’aquest període i ha enfonsat una mica les esperances ceretanes. I és que l’acció firmada per Jonas Norberg ha estat de traca i mocador. El suec s'ha dirigit amb velocitat a la porteria contrària i ha marcat sense oposició per deixar el 2-2.

I quan el Puigcerdà ha tornat a recuperar el ritme de joc, ha arribat el 3-2. Una nova diana de l’internacional Pablo Muñoz.

Als darrers 30 minuts, amb el 4-2, obra de Jonas, el partit s’ha acabat. A mesura que el rellotge avançava l’eufòria s’ha anat desfermant de mica en mica. El públic ha començat a aixecar-se de les localitats amb el nerviosisme d'anar mirant el temps que quedava i controlar la pista per si el Puigcerdà tornava a sorprendre. Però això no ha passat. Per tancar una gran temporada, Pablo Muñoz ha convertit el 5-2 final.

Ara sí, amb llàgrimes i grans somriures el trofeu l’ha aixecat el capità, el veterà Enrique Zapata, que, als 40 anys, torna a gaudir amb el seu equip, el Barça, d’un títol de Lliga.

La setmana que ve, la Copa del Rei

QM3D4150.jpgTot i que ara és moment de celebració, la competició centra en una setmana l’objectiu del Barça en la Copa del Rei. La semifinal torna a emparellar els blaugranes amb el Puigcerdà. Serà un partit únic, el dissabte 21 de març. L’altra eliminatòria la jugaran els guanyadors del Majadahonda-Gasteiz i Jaca-Txuri Urdin.

La final del torneig tindrà lloc a Logronyo el 28 de març.

FC BARCELONA (1+2+2), 5
CG PUIGCERDÀ (2+0+0), 2

Gols:
0-1, Barnolas (min. 1); 0-2, Echevarría (min. 2); 1-2, P. Muñoz (min. 5); 2-2, Jonas (min. 37); 3-2, P. Muñoz (min. 46); 4-2, Jonas (min. 64); 5-2, P. Muñoz (min. 89).