Partit pràctic, victòria garantida (34-60)

Bàsquet cadira de rodes

23.11.2008 16:13

L’equip blaugrana de bàsquet en cadira de rodes va resoldre el partit amb el CAI per 26 punts de diferència amb unes bases de joc sòlides. Els pivots José Cano i Robert Pike van ser els màxims anotadors del matx.

El desplaçament a Saragossa per enfrontar-se al CAI Deporte Adaptado va oferir la cinquena victòria en 7 jornades de Lliga disputades. Els blaugranes visitaven el cuer en un partit, a priori, fàcil i que els hauria de permetre reforçar el seu joc.

Òscar Trigo, l’entrenador – que no va poder comptar amb David Mouriz, que no es va desplaçar a Saragossa per la mort d’un familiar, i l’equip va lluir un llacet negre com a mostra de condol - havia plantejat un matx pràctic. Però per desenvolupar-lo van haver de superar un inici de sotrac, en què els aragonesos van imposar un ritme més lent de joc que va donar-los els primers avantatges (8-2, al minut 5 de partit). Aleshores l’entrada dels dos pivots José Cano i Robert Pike va començar a endollar els visitants dins del matx.

pike.jpgEl marcador va acabar el primer període amb un parcial de 13-12. I a partir d’aquí, amb les rotacions de rigor i imprimint més pressió a tota la pista, el Barça va començar a córrer i a encistellar en situacions de superioritat ofensiva. Al descans, el partit gairebé s’havia trencat (16-24).

Temps de proves

La renda era el suficientment còmoda per aprofitar la represa per ajustar moviments. Els blaugranes van imposar sistemes ofensius de cinc contra cinc, sense deixar de banda la filosofia d’alta intensitat en defensa que tan bé els funciona.

També els darrers minuts van servir per moure la banqueta i donar el màxim de minuts possibles per a tots els jugadors. De fet, els homes de refresc no van abaixar el ritme i al final la diferència va ser de 24 punts (34-60). Tot l’equip va encistellar, sent José Cano (13 punts) i Robert Pike (12) els màxims anotadors del partit.

El Fundosa, la pròxima setmana

La bona dinàmica de joc s’haurà d’aprofitar perquè dissabte el Barça rep a l’Institut Guttmann el Fundosa, el líder de la Divisió d’Honor. El partit també serà un bon test per saber fins a on pot arribar l’equip de bàsquet en cadira de rodes blaugrana.