Els paràmetres correctes (64-51)

Bàsquet cadira de rodes

04.04.2009 20:59

El primer equip de bàsquet en cadira de rodes ha recuperat les bones sensacions amb la victòria contra la Fundación Grupo Norte. Els blaugranes tenen opcions d’aspirar al tercer lloc de la Lliga.

El triomf contra la Fundación Grupo Norte de Valladolid ha servit per trencar amb el regust que va deixar no poder jugar la final de la Copa del Rei i quedar-se a les portes de classificar-se per a la final de la Copa d’Europa. Però també per mantenir les opcions d’acabar en tercera posició, un fet històric en la secció. D’altra banda, la quarta plaça cada vegada està més garantida i, amb ella, la plaça de competició europea.

El partit no era gens fàcil. "El Valladolid sap jugar molt bé a bàsquet", ha recordat Òscar Trigo, el tècnic blaugrana, després del matx. Però el seu equip ha sabut implantar el seu bàsquet: "Jugant amb intensitat màxima hem guanyat amb els paràmetres que havíem decidit."

Un partit molt atractiu

El Barça ha superat els castellans per 64-51 en un partit molt intens que no s’ha decidit fins al darrer quart. Tot i que la Fundación Grupo Norte ha presentat algunes baixes destacades (com l’incombustible Henares), jugadors com Zavala i Knowles no s’han perdut la cita. Amb la iniciativa d’aquests dos autèntics artillers, els visitants han clavat un parcial de 4-14 i ha anul•lat l’efecte del 6-0 amb què ha començat el partit el FC Barcelona.

El segon i tercer període han estat molt igualats i els equips han disputat una intensa lluita per portar la iniciativa en l’electrònic. Els jugadors d’Òscar Trigo han apostat per la defensa, una altra vegada. I els ha donat resultat.

Malgrat la superioritat dels catalans en l’inici del quart, un triple decisiu de l’australià Knowles, l’únic del partit, ha tornat a ficar al Valladolid dins del joc. 39-38 per començar el darrer quart.

Aleshores el Barça ha sortit a per totes i ha acabat emportant-se el partit. Els blaugranes ha aconseguit un parcial inicial de 11 a 2 que ha acabat per decantar el triomf final per 13 punts de diferència.

La pròxima setmana hi ha aturada en la Lliga amb motiu de la Setmana Santa. La competició es reprendrà el 19 d’abril amb la penúltima jornada. El Barça visita la pista del Sandra Gran Canària.