Primera victòria de 2009 (50-73)

Bàsquet cadira de rodes

24.01.2009 21:19

La pista del Lagun Aro de Bilbao ha ofert el primer triomf del Barça de bàsquet en cadira de rodes en l’any 2009. Els blaugranes s’han anat fent forts a mida que ha avançat el matx.

Després de dues derrotes consecutives, contra el Fuhnpain-Peraleda, el darrer partit de la primera volta, i contra el Peinsa La Unión de Múrcia, la setmana passada, el partit que obria la segona volta de competició, el primer equip de bàsquet en cadira de rodes s’ha estrenat amb triomf al 2009.

El Barça ha derrotat el Lagun Aro a domicili (50-73). Els bascos, els cuers de la Divisió d’Honor, han aguantat el ritme visitant fins al descans.

Tot i que el primer parcial ha acabat amb un 10-17 a favor del Barça, l’estricte criteri arbitral ha marcat unes pautes dràstiques al segon quart que ha provocat la desconcentració en els dos equips. 15 faltes per part blaugrana (dues tècniques incloses) han fet que el marcador quedés en un 28-33 després de la primera part.

Els fonaments a través d’una zona

Donada l’exigència a l’hora de xiular les faltes, el Barça ha decidit no desesperar-se. Amb una zona defensiva, les ordres han estat tancar bé el rebot i sortir al contracop.

La defensa ha estat l’encertada. Els errors provocats al rival han ajudat a encetar les transicions ofensives. Amb la tranquil•litat d’obrir una escletxa ja a l’electrònic, els d’Òscar Trigo han acabat imposant-se còmodament, fins els 23 punts de diferència final.

Repartiment de punts

Tots els jugadors del Barça han acabat encistellant. Els màxims anotadors han estat José Cano i Berni Costas amb 12 cadascun. Asier García ha acabat amb 10. Els 73 punts amb què ha acabat el partit per part visitant han estat molt repartits. Per exemple, Txema Avendaño, 7 punts; Julio Vilas, 6 punts; Enric Sanz, 5 punts i Enric Comellas, amb dos punts.

L’ONCE Andalusia, al Guttmann
Dissabte que ve, a l’Institut Guttmann, el Barça rep el tercer classificat, l’ONCE Andalusia. Els blaugranes, que van caure per 65-61 a l’anada, volen aprofitar l’energia aconseguida amb el triomf a Bilbao per plantar cara un dels grans de la Lliga.