La Santboiana s’emporta el derbi (16-30)

Rugbi

14.10.2007 17:59

Carles Cascante

El FC Barcelona ha perdut per 16 a 30 davant la Santboiana el derbi català de la Divisió d’Honor. Els jugadors de Paco Baena, malgrat avançar-se en el marcador amb una bona acció defensiva en un atac visitant, no han estat fins en aquesta faceta.

Després de les tres jornades disputades, el Barça encara no coneix la victòria. També és cert que els rivals han estat de molt nivell i que, després de dos desplaçaments a Valladolid, el segon corresponent a la cinquena jornada davant l’actual campió de Lliga i Copa, el Cetransa El Salvador, els barcelonistes s’han trobat amb el derbi català davant la Santboiana.

El matx ha estat força travat, amb la tensió clàssica d’un derbi, però amb força errades en el bàndol blaugrana que han acabat per decidir el partit de costat visitant. La nota emotiva del matx s’ha viscut en els minuts anteriors a l’inici del joc, quan s’ha guardat un emotiu minut de silenci en memòria de l’exjugador del Barça, Ramiro Loyola.

La lliga comença ara

Després del partit, el tècnic blaugrana, Paco Baena, ha explicat, superats aquests tres primers partits de la temporada 2007/08: “Ara comença la nostra lliga de debò”. “No ens marquem objectius per ser campions o subcampions. Cal treballar partit a partit i tractar d’assentar-nos a la taula classificatòria. La nostra lliga comença ara”, ha afirmat Baena.

Pel que fa a l’equip, el tècnic del Barça ha comentat: “Té molt bona actitud, sempre lluita fins al final, però li falta tenir més coordinació. Ens falta millorar la defensa. Tenim jugadors nous que encara no s’han acoblat del tot al sistema, però no és excusa.”