Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Setmanes de proves al rugbi blaugrana


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Rugbi

31.08.2007 11:51

Setmanes de proves al rugbi blaugrana

Cristina Collado/Sònia de Alba


La Lliga no comença fins a l’octubre, però el Barça de rugbi ja està en funcionament. Ara es troba en època de proves per configurar la plantilla definitiva. Dels 50 aspirants, n'hauran de quedar, com a molt, 30.


La marca Barça crida l’atenció sigui en l’esport que sigui. És per aquesta raó que aquest any, de manera excepcional, el rugbi blaugrana ha rebut una allau de demandes de jugadors que volen formar part de l’equip. Això ha obligat el cos tècnic a establir un temps de prova per fer la selecció. Dels 50 aspirants, n’hauran de quedar com a màxim 30.

Només 27 de 50

De fet, només 27 jugadors poden tenir contracte amb l’equip sènior. Vuit més, però, poden col•laborar amb l’equip com a ‘jugadors de promoció’. Aquests són els jugadors del filial que tenen més futur. Al llarg de la temporada entrenaran amb l’equip, però els partits els juguen amb el B.

El treball, l’eix principal

El dilluns 20 d’agost va començar la pretemporada de l’equip sènior rugbi. El treball físic ha estat el principal objectiu d’aquests primers dies. Així, més enllà de començar a exercitar el cos, l’equip tècnic del rugbi pot avaluar les capacitats físiques de cada jugador. Es treballa la potència aeròbica, la resistència, la velocitat i l’agilitat, ingredients indispensables per jugar a aquest esport.

Per una banda, Imagen_3.pngcal estudiar en quines condicions han arribat els jugadors que ja formaven part de l’equip la passada temporada; i, d’altra banda, cal fixar-se, sobretot, en els nous aspirants.

Dures proves

El nivell d’exigència d’aquestes proves físiques és elevat com també ho és el nivell dels participants. “Tots estan bastant bé”, ratifica el preparador físic de l’equip sènior, Jordi Puigvert. “Tant els que ja fa un any o any i mig que són aquí com els nous es troben físicament bé. Si no, seria un patiment perquè no aguantarien els entrenaments a aquest nivell. Es passa molt malament si no tens una bona base. Els que no estan en condicions se’n van perquè veuen que aquest no és seu equip”, explica Puigvert.

Durant aquests dies, les proves físiques se centren en un treball de força de cames i resistència. El preparador físic aporta les línies de treball: “S’intenta utilitzar i variar al màxim els espais perquè el jugador es motivi i no sigui tot tan rutinari. Posteriorment fem una transferència al camp, amb resistència dels companys”.

Dissabte, ‘partidet’

Aquest dissabte disputaran un ‘partidet’ perquè el cos tècnic pugui prendre la decisió final. El partit es jugarà a la Ciutat Esportiva i serà entre els mateixos components del Barça. Serà com un partit oficial, amb àrbitre de la federació catalana, amb les dues equipacions del Barça, i el camp amb les pertinents senyalitzacions. Un partit real per acabar de calibrar el nivell de l’equip.
Setmanes de proves al rugbi blaugrana
Dilluns, els primers descartats
Serà dilluns quan el cos tècnic anunciarà els primers descartats. El primer entrenador Paco Baena, el segon, Diego Godoy, el preparador físic Jordi Puigvert i el secretari tècnic Rudolf Schield, són els encarregats de prendre aquesta decisió. Els jugadors que no puguin formar part de l’equip sènior, però, segurament tindran cabuda en algun dels equips de la base.


Comparteix a

Arxiu


Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana