L’última oportunitat per a la permanència (1-2)

Hoquei herba

06.04.2008 18:59

El FC Barcelona d’hoquei herba ha perdut aquest diumenge davant l’RS Tenis per 1-2 en un dels partits més barallats i disputats que ha jugat l’equip blaugrana durant la segona volta de la Divisió d'Honor.

El Barça Bayer (desè, amb 6 punts) ha fet un partit molt intens pel que fa al joc contra un RS Tenis (setè, amb 10 punts) que ha suat per aconseguir l’1-2 final. Així, l’equip càntabre respira més tranquil a la part baixa de la classificació, però els blaugranes ho tenen més complicat per assegurar-se la permanència.

Moltes oportunitats

Els primers minuts del partit transcorrien amb una baralla contínua entre el Barça i el Tenis en la lluita per la possessió i la creació d’ocasions. El domini no estava clar del tot; al Barça Bayer li costava arribar a l’àrea rival i l’RS Tenis tenia problemes per sortir al contraatac. Amb un joc poc dinàmic, els d’Albert Bou obrien a bandes i els càntabres intentaven pressionar tancant el joc.

Al Barça, en el seu intent d’obrir el marcador, no li han faltat oportunitats. Però la sort no ha estat del seu costat. Dues bones oportunitats de Koke, als minuts 15 i 16, feien pensar que el gol estava a prop. Així, s’arribava al minut 21 quan l’àrbitre ha xiulat un penal-córner favorable al Barça que Koke, de nou, no ha pogut transformar. El ritme de joc que ha portat l’equip blaugrana a partir de llavors ha estat molt intens davant els càntabres, que semblaven posar-se cada cop més nerviosos, tancats a la seva àrea.

Però la sorpresa desagradable per als de Bou arribava al minut 27 amb un gol del Tenis, que estrenava el marcador (0-1) en la seva primera arribada a porta. Sense temps de reaccionar, el segon gol dels càntabres arribava quatre minuts després; un 0-2 que semblava una gerra d’aigua freda per al Barça. Amb aquest resultat han anat al descans.

Voler i no poder

A la represa, els blaugranes han continuat amb el mateix nivell, si no millor. Amb més rapidesa i agilitat encara, el Barça Bayer ha tancat completament l’RS Tenis al seu camp i ha creat moltes ocasions. Al minut 4 arribava un altre penal-córner favorable al Barça, però Arnau no ha pogut transformar-lo en gol. Bou movia la banqueta, replantejava el partit i feia que les ocasions cresquessin fins a arribar a ser vuit les oportunitats que han tingut els blaugranes per marcar. Al minut 25 ha arribat la petita recompensa amb un gol de Dewever. L’1-2 al marcador donava esperança al Barça per empatar i, fins i tot, remuntar el matx.

Amb uns sis minuts finals d’infart i plens de noves oportunitats per als blaugranes, el Barça ha arriscat fins al darrer moment, ficat de ple a l’àrea de l’RS Tenis, i Valls feia un xut in extremis que ha fet que la grada s’aixequés i que ha fet pensar en l’empat. Però l’1-2 ha estat el resultat definitiu.

Amb cara d’impotència, l’entrenador del Barça Bayer, Albert Bou, s’ha mostrat satisfet pel partit realitzat pels seus jugadors, però sabia que les coses s’han complicat massa per somiar la salvació. “Hem fet un molt bon partit, amb vuit ocasions a cada part, però el que passa a l’esport moltes vegades és que el rival t’arriba dos cops només a porteria i et marca gol”, ha afirmat un Bou que assumeix la situació que travessen i la dependència dels altres resultats de la competició.
Tensió a la part baixa de la classificació
Amb un peu al descens i l’altre al camí cap a la permanència, el Barça Bayer es troba a la corda fluixa i depenia, després de la derrota d'aquest diumenge, dels resultats que fessin el C.D. Complutense (vuitè) i el Caldaria Barrocas (novè). Tots dos han perdut els seus partits, contra el CDTerrassa i el Polo, respectivament, fet que dóna esperança als blaugranes, que saben que tot depèn d’ells mateixos. La propera jornada han de guanyar sí o sí, tot i el plat fort que els espera: el Club Egara, el líder.