Victòria necessària (66-47)

Bàsquet cadira de rodes

17.11.2007 21:37

L’AXA Winterthur FCB s’ha tret l’espina de la derrota a Vigo amb el triomf en el derbi català. Els d’Òscar Trigo només han anat al darrere en el marcador durant els primers 4 minuts.

L’equip de bàsquet en cadira de rodes s’havia proposat tornar a guanyar. Els jugadors i també el cos tècnic necessitaven bones sensacions. I han aparegut.

L’AXA Winterthur Barça ha pogut controlar els primers bàsquets del GAM Joventut. Gutermajer ha col•locat quatre punts consecutius que s’han anat anul•lant amb el 2-2 d’Asier García i el 4-4 de Berni Costas. La pressió barcelonista ha posat la directa dos minuts després i Fabián Castilla, entrenador-jugador dels verd-i-negres, s’ha vist obligat a demanar temps mort. El parcial dels locals ha estat de 8-0 per un 12-6.

El minut ha servit perquè el GAM tornés a ficar-se en el partit, però el Barça no l’ha abandonat. Amb un 18-14 s’ha acabat el primer quart.

El segon període s’ha equilibrat quant a l'anotació dels dos equips. Però l’AXA Winterthur sempre ha dut la batuta. Enric Sanz ha tornat a posar la màxima diferència de 6 punts. I amb un parcial de 6-0, completat per Asier García (màxim anotador del Barça, amb 13 punts), Sanz i Costas, els blaugranes han arribat a guanyar de 8 punts, amb el 26-28.

Temps_mort_2.jpgEl bàsquet dels d’Òscar Trigo funcionava i el capità ha clavat el 32-20 quan faltaven tres minuts per arribar al descans. Tot i això, un triple de Castilla ha deixat el marcador amb un 36-27 després de 20 minuts.

Diferències en ascens

La represa ha estat freda tant per a l’AXA Winterthur com per al GAM. Hi ha hagut massa traves en forma de falta personal.
El potencial ofensiu del Joventut es reduïa cada vegada més i només Castilla (amb 18 punts màxim encistellador del partit), Mora (14 punts) i Gutermajer (13 punts) posaven algun problema. El Barça ha posat un altre cim, el dels 16 punts, després de dues cistelles consecutives, obra de Mouriz i de Julio Vilas (49-33). Faltaven 46 segons per tancar el període.

Els darrers 10 minuts no hi ha hagut més història. Amb un José Cano intimidador sota el cèrcol, el tècnic blaugrana ha vist el partit sentenciat i ha aprofitat per rotar la banqueta. Marcos González i Mingu Domènech han tingut els seus minuts en pista i el conjunt ha mantingut el ritme i l’ha augmentat. 65-41 amb un bàsquet de Costas quan faltaven tres minuts per al final, ara sí, situava la màxima diferència de tot el matx. Amb dues cistelles del GAM i un tir lliure, més un altre llançament de Cano des de la línia de personal, s’ha tancat el partit (66-47).

Propers partits

Els blaugranes visiten la setmana que ve una altra pista difícil, la del CAI. El dissabte 1 de desembre el rival a l’Institut Guttmann serà l’ONCE Andalucía, un dels líders de la Divisió d’Honor a hores d'ara.