Bàsquet madur (69-65)

Bàsquet cadira de rodes

02.03.2008 19:57

L’AXA Winterthur Barça va derrotar el tercer classificat, el Vital Vigo AMFIV, en un matx que no es va decidir fins al darrer minut. Els blaugranes es consoliden a la quarta posició i retallen diferències amb el lideratge de la Lliga.

Era un duel entre el tercer i el quart classificats. El Vigo visitava l’Institut Guttmann per posar a prova el nivell real del bàsquet blaugrana. El partit de la primera volta jugat a Vigo va ser dolent per part barcelonista i aquesta espina també la tenien clavada els homes d’Òscar Trigo.

Però el joc blaugrana ha millorat ostensiblement des d’aquella visita. El matx va ser igualadíssim des del salt inicial. Els dos equips van imposar defenses agressives i un atac fluid. Un parcial de 6-0 va servir per acabar el període amb 18-14. En aquest impàs cal destacar l’encert d’Enric Sanz amb un 5 de 5 en el tir.

Al segon quart es va mantenir el mateix ritme. El Vigo va poder empatar a 6 minuts i 27 segons per al descans. I amb igualtat màxima es va arribar al descans (32-32).

Vigo_4.JPGMentre que per als gallecs Envo i Cristian mantenien el pols ofensiu amb els blaugranes, l'AXA Winterthur Barça repartia l’anotació molt més.

A la represa el dibuix del partit no va variar. José Cano va sobresortir novament en la pintura. Tot i això els gallecs van començar a veure ferro amb més claredat. El parcial va ser dels visitants, però per la mínima.

Es cobria el darrer parcial amb un 48-50 en contra per al Barça. El Vigo va aconseguir la màxima diferència de què va disposar (53-57) a 5 minuts per al final. Però gràcies a la defensa local el marcador es va tornar a igualar. 63-64 al darrer minut de joc.

A 21 segons per a la conclusió i amb empat a 65, una falta tècnica a Cristian Matías va suposar el punt d’inflexió del partit. Els gallecs es van excedir en les recriminacions als àrbitres. Mentrestant Enric Comellas va encistellar els dos tirs lliures que certificaven la victòria blaugrana.