Èxits al Campionat d’Espanya

Atletisme

06.08.2007 13:25

Meritxell Infante

La secció d’atletisme del FC Barcelona torna dels Campionats d’Espanya, celebrats aquest cap de setmana a Sant Sebastià, amb 19 medalles i com a segona a la classificació final. Quiñónez, Quintanal i Olmedo van pujar a dalt de tot del podi.

El FC Barcelona ha acabat els Campionats d’Espanya d’atletisme amb un balanç molt positiu. Els atletes blaugrana han sumat 19 medalles –8 d’or, 2 de plata i 9 bronzes– només superats pel València Terra i Mar, amb tres medalles més. La secció d’atletisme del club va estar a l’alçada de les millors expectatives i va destacar amb grans actuacions.

Olmedo s’imposa als rivals

El blaugrana Manuel Olmedo continua imparable. L’atleta sevillà es va imposar al plusmarquista Antonio Reina en una final molt disputada. Olmedo va superar Reina a la recta final de meta quan aquest anava primer i va fer un temps d‘1:49.31. Reina va quedar segon (1:49.72) i tercer Eugenio Barrios (1:49.82).

Quiñónez, sense oposició

Jackson Quiñónez també va guanyar amb autoritat a la final de 100 metres tanques. L’atleta equatorià va revalidar el títol amb un temps de 13.44 i es va quedar a una dècima d’igualar el seu rècord. El seu rival més directe, Felipe Vivancos, es va entrebancar amb una tanca i no va acabar la cursa. Quiñónez va repetir medalla d’or al relleu 4x100, en el qual es van imposar els atletes blaugrana.

Quintanal, doblet en llançament

Irache Quintanal va sumar dues medalles d’or en aquests campionats. Si dissabte es va imposar amb autoritat a la final de llançament de disc, amb una marca de 54,09 metres, diumenge va patir més per imposar-se en pes. Després de fer alguns llançaments nuls, Quintanal va superar les seves rivals amb una marca de 16.44 metres, encara lluny del seu rècord d’Espanya (18.20). La també blaugrana Úrsula Ruiz va quedar tercera.
Altres medalles d’or
Altres atletes blaugranes que van acabar amb medalla d’or són Iris Fuentes-Pila, campiona de 1.500 metres, el saltador Joan Lino Martínez en longitud i el llançador de martell Moisès Campeny.