Sant Sebastià, pas previ a Osaka

Atletisme

03.08.2007 15:56

Carles Cascante

La localitat guipuscoana ha estat l'escollida per la Federació per realitzar la 17ª edició dels Campionats d'Espanya d'atletisme. La majoria d'atletes aspiren a assolir la mínima per a estar en els Campionats del Món d’Osaka.

El FC Barcelona, com sempre, contarà amb nombrosos atletes que estaran entre els favorits, encara que, per sobre de tots destaquen Jackson Quiñónez (110 metres tanca), Manuel Olmedo (800 metres) i Irache Quintanal (llançament de pes i disc).

Atenció al 800

Una de les proves més atractives del campionat. Comptarà amb el retorn d'Antonio Reina, plusmarquista nacional, amb la participació del millor atleta espanyol del moment, el fondista del FC Barcelona Manuel Olmedo, i la necessitat de guanyar-se les tres places disponibles per al Mundial d’Osaka, fan de les dues voltes a la pista, una de les millors curses de la competició. Altres participants són: Eugenio Barriso i Luis Alberto Marco, que tractaran de donar la sorpresa. A priori, Juande Jurado, actual campió, sembla una mica més allunyat de la lluita pels primers llocs. D’altra banda, la gran absència es diu Miguel Quesada, actual sotscampió continental en pista coberta, víctima d'una lesió.

Quiñonez, contra tots

El duel entre Quiñónez i Vivancos està servit. Fa un any a Saragossa van ser els protagonistes de la millor prova d'aquell Campionat d'Espanya a l’aconseguir les dues millors marques espanyoles de la història de la prova. Aquest any semblava que les coses no anaven bé -Quiñónez es va lesionar i a Vivancos li va costar trobar la forma -, fins que el passat dia 28, de nou a Saragossa, tant Quiñónez com Vivancos, van deixar ben clar que estan al cent per cent. La lluita està oberta, encara que l'atleta del Barça conta amb més punts a favor per assolir el campionat.

Irache, gran favorita

Malgrat que l'actual campiona és Martina de la Puente, Irache Quintanal és la principal favorita. Va batre el rècord d'Espanya tot just fa un mes i està en un estat de forma envejable per afrontar amb les màximes garanties aquest Campionat d'Espanya a l'aire lliure i el pròxim Campionat del Món a Japó.
Els horaris
Els Campionats d'Espanya se celebraran des de les 10.00 hores d'aquest dissabte fins a les 21.20 hores del diumenge. Anoeta obre el foc amb una primera sèrie de 100 metres llisos de Decathlon a les 10.15 hores del matí i el tancarà el diumenge, a les 21.20 amb la disputa dels 5.000 metres llisos en categoria masculina.

Fes clic aquí per a veure els horaris de totes les proves (pdf en castellà)