Èxit al Campionat de Catalunya de clubs

Atletisme

25.06.2008 13:37

Tant en la categoria masculina com en la femenina, la secció d’atletisme del FC Barcelona ha arrodonit la seva participació al Campionat de Catalunya de clubs. Amb molta diferència, els blaugranes han acabat primers.

El FC Barcelona ha superat amb escreix la resta de clubs participants al Campionat de Catalunya que s’ha celebrat a Igualada. Amb tretze primers llocs en categoria masculina i tretze més en femenina, de les vint proves en què participaven els atletes, el Barça ha encapçalat la classificació.

Pel que fa als homes, amb 143 punts, els blaugranes han acabat per damunt de l’AA Catalunya, el Medilast Sport, l’ISS Hospitalet, el JA Sabadell, el CA Manresa, el CA Canaletes i el CA Laietània.

Respecte a les noies, el Barça ha sumat 133 punts, 22 més que l’AA Catalunya, el segon classificat. Per darrere han acabat l’ISS Hospitalet, el CA Manresa, el CA Igualada, el Medilast Sport, el CA Laietània i l’Aquadiver GEiEG.

Les millors marques masculines

Imagen_8.JPGAlgunes marques que cal destacar han estat el primer lloc de Rubén Palomeque als 3.000 obstacles, en què el corredor blaugrana va creuar la línia de meta 10 segons abans que el segon classificat.

Als 5.000 metres marxa, Ferran Collados també va ser clarament el guanyador amb un temps de 22:25.72. El segon classificat, David Cejudo, del Sabadell, va fer una marca de 23:21.69.

Eloi Rovira també va superar els seus rivals en llançament de pes d’una manera còmoda. El blaugrana va fer 16,69. El segon classificat va ser José Javier Ortega, de l’ISS Hospitalet, amb un 15,03.

També cal destacar el primer lloc dels 4 x 100 blaugrana amb Álvaro Aljarilla, Miguel Moya, Robert Díez i Kebba Sanyang (42.50). Amb un temps de 3:12.99 l’equip dels 4 x 400, compost per Òscar Albalat, Pau Fradera, Marc Orozco i Jordi Rabal, també va fer primera posició.

Els temps de les noies

En 100 metres llisos, 200, 400, 800 i 1.500 el primer lloc blaugrana va ser clar. Jacqueline Martín va ser la primera als 1.500 amb 4:37.51. L’atleta del Barça va ser molt més ràpida que la segona classificada, Núria Puig, de l’AA Catalunya (4:48.63).

També a les proves de 100 metres tanca i 400 metres tanca, les blaugranes van ser primeres.

En 5.000 metres marxa, l’atleta d’origen lituà Sonata Milusauskaite va fer 24:02.64, i va pujar al primer calaix del podi. I Anna Maria Pinero va ser intocable en el salt de perxa, amb 3,80.

També Cristina Bárcena va ser la primera en el salt de llargada (5,91), Úrsula Ruiz en el llançament de pes i Laura Redondo en el martell.

En el relleu de 4 x 100 les blaugranes no van acabar la prova, però sí en 4 x 400, en què les atletes del FC Barcelona van ser primeres amb 3:59.85. Aquestes van ser Olga Ortega, Sonia Rodríguez, Paola Sánchez i Jennifer Álvez.

Fes clic aquí per accedir als resultats oficials del Campionat.
Els olímpics, a punt
El secretari tècnic de la secció d’atletisme, Jordi Llopart, i el director tècnic, Vicente Egido, que van acompanyar l’equip barcelonista a Igualada, també estan molt a sobre dels blaugranes que aniran a Pequin. “L’objectiu a mitjà termini és poder portar el màxim nombre de representants als Jocs Olímpics i també guanyar tots els títols a nivell autonòmic i estatal”, afirma Llopart. L’exolímpic també afegeix que els atletes blaugrana que participaran en la gran cita esportiva d’aquest estiu s’han entrenat a nivell individual, però “quan falten 45 dies ja els concentrem”.

Alguns d’aquests atletes són Jackson Quiñónez, Manuel Olmedo, en nois, i Irache Quintanal i Judit Pla, en noies, que van aconseguir primers llocs a l’Europeu d’aquest cap de setmana. “Tenim esperances d’aconseguir bons resultats”, afirma Egido.

De cara a la secció blaugrana l’objectiu és seguir “catalanitzant l’equip i potenciar les categories inferiors”, comenta el director tècnic, Vicente Egido.