Quart títol consecutiu

Atletisme

21.01.2008 19:57

Els atletes del Barça, tant en categoria masculina com femenina, han aconseguit aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de clubs en pista coberta, celebrat a Vilafranca del Penedès.

Per quarta temporada consecutiva, els atletes del Barça s’han imposat en els Campionats de Catalunya en pista coberta. Tant les dones com els homes del club s’han enfrontat a la pista del Vi de Vilafranca del Penedès als millors clubs atlètics. “Fem una valoració sensacional, a banda de guanyar el campionat hem aconseguit bons registres i algun rècord, i, a més, competint amb atletes de la casa” declarava Vicente Egido, director tècnic de la secció d’atletisme del FC Barcelona.

I és que per primera vegada el Barça ha competit en aquests campionats amb un equip cent per cent català. Els corredors del club barcelonista no han afluixat i s’han adjudicat el què ha estat la dotzena edició dels campionats de més nivell de Catalunya en pista coberta.

Sense rival

En categoria masculina els atletes del Barça no van tenir rival. Els blaugranes van acumular 93 punts mentre que el segon classificat, l’ISS Hospitalet, només va aconseguir 74.5, i el Medilast Sport Lleida, bronze als Campionats, es va quedar amb 68.5.

Patint fins el final

Les atletes del club no van assegurar-se el títol fins a l’última prova del campionat. Les noies van arribar al 4x200 un punt per darrera de les atletes de l’AA Catalunya. Però una tercera posició en la prova d’aquestes últimes i la victòria de les blaugranes, van donar el títol del Campionat de Catalunya a les barcelonistes per només un punt de diferència. Es van fer amb la medalla d’or amb 81 punts, mentre que l’AA Catalunya s’havia de conformar amb la plata i els 80 punts acumulats. El bronze va ser per l’ISS Hospitalet que va aconseguir 71 punts.

Bona classificació i bons registres

A banda de les dues primeres places del campionat de Catalunya cal destacar les bones marques que van fer alguns dels atletes del Barça. En llançament de pes, Irache Quintanal va igualar el seu propi record als Campionats amb 16.02m. En 60m llisos Alvaro Ajarrilla va fer un temps de 6’’95. En 200m Marc Orozco va finalitzar amb 22’’12. Albert Vélez no va ser menys i amb 5.20m va aconseguir igualar el rècord dels campionats. Per últim destacar també la marca de 1’28’’62 que va aconseguir l’equip masculí del Barça en el 4x200.

Posta a punt completada

Aquests campionats de Catalunya han servit als atletes per preparar-se per a la competició del pròxim cap de setmana. Els corredors de la secció d’atletisme del Barça disputaran a València la Copa de la Reina, una competició que, segons paraules de Vicente Egido, “serà força difícil, l’any passat vam guanyar però aquest any els equips que participen tenen atletes de fora i ens serà més difícil”.
Altres triomfs
Però la secció d’atletisme del Barça és molt gran i mentre uns corredors competien en els Campionats de Catalunya uns altres competien en proves de cros i d’altres, en mitges maratons. Els casos més destacats són els de Jaqueline Martín, que va quedar segona al Cros Internacional de Maliaño, a Santander. Nacho Cáceres (1:04:44) va arribar segon a la mitja marató de Terrassa i Meritxell Calduch (1:15:51), es va proclamar campiona en la mateixa prova en la categoria femenina.