Victòria important (41-24)

Rugbi

23.04.2007 20:50

El FC Barcelona va guanyar aquest cap de setmana el CIC Valladolid, tercer classificat, per 41-24. Els homes de Trenzano són cinquens, empatats a 38 punts amb la Santboiana.

El FC Barcelona va aconseguir una important victòria aquest cap de setmana a la Foixarda contra el tercer classificat en la Lliga de Divisió d’Honor, el CIC Valladolid RAC. Tots dos equips van mostrar el seu potencial al davant i la seva gran habilitat i velocitat al darrere. Va ser un partit molt ben plantejat tàcticament pel Barça, amb un grup de davanters molt superiors al rival, que van permetre desplegar molt joc a l’exterior.

Primer temps molt disputat

El primer assaig del CIC, propiciat per un ràpid contraatac de l’arrier R. Riego i culminat per l’ala J. Llanos, va ser immediatament contrarestat per un cop de càstig transformat per Camille Riu i per l’assaig de Dani López per part del FC Barcelona, que va aguantar el 8-7 en el marcador fins el minut 30 de la primera part. L’arrier Riego va ser també protagonista de l’inici del segon assaig dels de Pucela, i a partir d’un desafortunat xut dels blaugranes, va iniciar un contraatac trencant la línia de defensa blaugrana axialment i cedint la pilota al segon centre que, canviant la direcció del joc i enganxant a contrapeu els últims defensors, va plantar la pilota ben a prop de la zona de pals.

Tres minuts més tard va arribar la rèplica barcelonista. Fins a sis jugadors van participat en el contraatac, que va culminar finalment Gerard Mayol després d’un desplaçament molt efectiu i ràpid de la pilota. La graderia de la Foixarda va embogir quan va veure el resultat al descans de 15-14 a favor dels locals.

Els davanters guanyen la partida

En un minut el CIC tornava a posar-se per davant mitjançant un drop de l’apertura Mahamud. Però nou minuts després, una jugada assajada de la línia de tres quarts va dur la pilota fins l’ala que, amb un xut mesurat, va cedir perquè, de nou, el primer centre Gerard Mayol rebés la pilota a tres metres de la línia de marca i aconseguís l’atac. Amb un nou assaig els de Trenzano van aconseguir el bonus.

El premi a la gran feina del grup de davanters va arribar al minut 62, quan els vuit homes han empès una melé a cinc metres fins passada la línia d’assaig i Gastón, l’últim home de la melé, la va plantar. L’últim assaig barcelonista va ser gairebé paradigma d’aquesta lliçó, i l’ala Miquel Claramunt va culminar una jugada que prèviament havia implicat tot l’equip blaugrana.

El CIC Valladolid va reaccionar davant l’onada ofensiva blaugrana i encara va poder assajar en l’últim minut de joc. Va ser després de vàries fases pautades a través de rucks, que finalment van generar una superioritat numèrica, al costat tancat, i que va ser molt ben vista pels mitjos de l’equip, que van fer arribar amb un salt la pilota a l’ala sense oposició I. Rodríguez. Al final, 41 a 24 a favor del Barça.