Dóna la sorpresa (80-72)

Bàsquet femení

20.04.2007 23:35

L’UB Barça ha forçat el tercer partit de la semifinal de la Lliga femenina. El conjunt blaugrana ha guanyat de vuit punts (80-72) el Ros Casares de València. El partit definitiu es juga diumenge a les 18.30 h. a la Fonteta.

El partit ha seguit les línies que les blaugranes havien designat. Concentració durant els 40 minuts. Sabien que podien arribar moments de desencert i que caldria superar-los. Tenint les idees molt clares, l’UB ha mantingut a ratlla el campió de la fase regular. El Ros Casares ja perdia de sis punts en acabar el primer període (21-15).

El joc interior de les locals es compenetrava bé. Ingrid Pons, qui en l’entrenament previ al partit s’havia torçat un turmell, i Kelly Schumacher feien força per aturar les embranzides de Delisha Milton-Jones i d’Erika De Souza. La pivot nord-americana i la brasilera han pogut capgirar el marcador i tot just començar el segon quart el parcial ha estat 0-11. El Ros Casares agafava la primera diferència al seu favor (21-26). Però l’UB ha reaccionat. Marta Fernández i Kendra Wecker han agafat les regnes del partit. I al descans l’equip universitari blaugrana guanyava de dos punts (37-35).

Encara millor a la represa

L’UB Barça no s’ha refiat. Després de l’evolució de la primera meitat, les noies de Sílvia Font han temut que el Ros sortís a per totes. La lectura al tercer quart ha estat correctíssima. Rosa Pérez, Schumacher , Wecker i Marta han disparat el marcador fins als 11 punts d’avantatge. Les valencianes s’han sobreposat a l’allau barcelonista però per poc temps. Sandra Gallego tancava el tercer parcial imposant els 12 punts de màxima diferència (59-47).

Al darrer període les forces ja han estat justes. El Ros Casares ha anat escurçant les distàncies. Milton-Jones deixava el 66-64 a tres minuts del final. Però les blaugranes no s’han fet esperar. Fernández amb un 2 + 1 i un assistència en safata de Wecker a Tamane han catapultat novament l’UB. Des de la línia de personals s’ha tancat el partit i s’ha forçat el desempat. Aquest tindrà lloc diumenge a les 18.30 h. a València, a la Font de Sant Lluís.

El Perfumerías, primer finalista

El vigent campió de Lliga, el Perfumerías Avenida, lluitarà per revalidar el títol. Les de Salamanca s’han imposat a la pista de l’Arranz Jopisa Burgos per 63 a 72 al segon partit de la semifinal. El Perfumerías estarà pendent de qui serà el seu rival. Si fos el Ros, les castellanes tindrien el ‘factor pista’ en contra; mentre que si l’UB accedís a la final, encetarien la darrera eliminatòria al seu pavelló.