Bon partit per assegurar la permanència

Rugbi

17.04.2007 10:25

El FC Barcelona va treure una important victòria al camp del Getxo Artea R.T. (11-15). Els blaugranes ocupen ara la cinquena posició, i s’asseguren una mica més la seva permanència a Divisió d’Honor.

Ambdós equips eren conscients de la importància d’aquest matx, ja que no només hi havia en joc perdre la sisena posició de la classificació, la qual pràcticament assegura la permanència a la Divisió d’Honor, sinó també la moral per afrontar els difícils compromisos amb què tots dos equips conclouran la competició. La victòria del Barça per 11-15 contra el Getxo ha deixat els blaugranes en la cinquena posició, i s’asseguren, així, una mica més la permanència a la màxima competició. Només queden quatre partits.

Màxima intensitat

FCB-Getxo.JPGEl partit va ser molt intens des dels primers minuts. L’atac blaugrana, amb ràpids recolzaments en joc obert i una coordinació excel·lent en la formació i avanç dels mauls, va haver de bregar contra una defensa reforçada per l’afició local i acostumada a treballar sobre el terreny pesat en què es converteix el camp de La Fadura els dies amb pluja acumulada.

Van ser necessaris vint-i-set minuts de desgast constant perquè el jove català Axel Serrano trenqués la línia de tres quarts contrària recollint molt oportunament una passada llarga del mig d’obertura Andrei Kovalenko, i s’escapés per velocitat dels dos defensors que van intentar placar-lo sense fortuna i que no van poder evitar el primer assaig del partit. El mig de melé Camille Riu va transformar el xut que premiava la gran labor que estava exercint el conjunt d’Arturo Trenzano.

La possessió de la pilota es va mantenir favorable als catalans durant els deu minuts restants a causa de la rapidesa en la formació dels mauls, que amb els seus girs permetia avançar en bloc conservant la pilota i esgarrapant metres a l’equip contrari que, finalment, va haver de recórrer a la falta per aturar l’ordenat atac blaugrana. Camille Riu va transformar el cop de càstig amb un xut a pals impecable que va posar el marcador en un 0-10 a manca de sis minuts per al descans.

Escurcen diferències

FCB-Getxo3.JPGEl Getxo no va tardar gens a reaccionar i va augmentar la intensitat en aquests minuts finals. Tot i la fermesa en els placatges defensius la continuïtat en l’atac basc va permetre l’assaig del segon centre Iñaki Boiegui, ben bé al límit del terreny de joc. Encara va quedar temps per a la reacció blaugrana, que en els dos minuts restants es va tornar a apropar fins a la línia de cinc metres contrària, però no va poder treure el rendiment pretès de la touche favorable que va posar fi a la primera part.

Amb el 5-10 estava tot encara per decidir. Els 40 minuts restants van estar a l’alçada de la intensitat que requereix aquest esport, i més encara quan al minut 5 el mig d’obertura Jeremías Palumbo transformava un cop de càstig que posava el marcador en un ajustadíssim 8-10. Es van desencadenar aleshores contínues accions de perill per a ambdós rivals però no s’acabaven de resoldre en punts per a cap equip. Un error en la passada del mig de melé Gallastegui el va aprofitar Miquel Claramunt que, molt ràpid i viu, va pressionar el mig d’obertura Palumbo, a qui li va relliscar la pilota en zona de marca i va acabar immediatament plantada.

Però novament Getxo va posar en perill la victòria barcelonista. En el minut 28, van transformar un cop de càstig fent pujar l’11-15 en el marcador. Però el FC Barcelona va saber patir. Va defensar una vegada i una altra durant els últims deu minuts, pràcticament tots ells a deu metres de la zona de marca. Getxo ho va intentar incessantment en repetides ocasions però finalment el resultat no es va moure més i el FC Barcelona va pujar un lloc a la classificació.

La pròxima jornada, a casa
El FC Barcelona juga la pròxima setmana a casa. Els de Trenzano s’enfronten al CIC Rugby Valladolid, tercer classificat amb 47 punts, a la Foixarda. Serà el diumenge 22 d’abril a les 12:00 hores.