FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Reportatge sobre: L'Adéu de 'Negro' Páez

Imatge del reportatge titulat: L’Adéu de ‘Negro’ Páez  Imatge del reportatge titulat: L’Adéu de ‘Negro’ Páez

L’Adéu de ‘Negro’ Páez

Després de 13 temporades vestint de blaugrana, José Luis ‘Negro’ Páez, un dels jugadors que han fet història a l’hoquei blaugrana, va anunciar la seva marxa del club a finals de temporada.

El jugador argentí va marxar amb la setena Copa d’Europa i amb l’onzena Lliga sota el braç.

Páez va arribar a Barcelona la temporada 1994/95, i va ser el fitxatge més car de la història de l’hoquei. Aquesta inversió ha estat plenament amortitzada després de 13 temporades en què l’argentí ha vestit la samarreta blaugrana i en què ha aixecat la impressionant xifra de 41 títols.

Vingut del bressol de l’hoquei argentí

Parlar d’hoquei a l’Argentina és parlar de la ciutat de San Juan. Allà, els patins competeixen amb la pilota de futbol, i és on el Negro va iniciar-se en l’esport de l’hoquei patins. Va arribar a Europa amb un històric de l’hoquei italià, Roller Monza, la temporada 1987/88. Era el primer pas i els millors anys encara havien d’arribar.

Un palmarès de llegenda

L’arribada de Páez a Barcelona va fer que el Negro assolís un palmarès de títols envejable. El Barça d’aleshores, dirigit per Carlos Figueroa i amb Páez a la pista, va aconseguir dominar l’hoquei europeu. Més tard, amb Quim Paüls a la banqueta, el palmarès de l’argentí va seguir engreixant-se any rere any.

Acompanyat d’altres jugadors que han fet història a l’hoquei del FC Barcelona, com Carles Folguera, David Gabaldón, Gaby Cairo i Ramón Benito, entre d’altres, el capità blaugrana va guanyar 7 Copes d’Europa, 11 Lligues, 5 Copes del Rei, 2 Copes Intercontinentals, 3 Supercopes d’Europa, 3 Lligues Catalanes, 3 Copes Ibèriques, 1 Copa de les Nacions, 2 Supercopes d’Espanya i 4 Copes Continentals. Un total de 41 títols amb la samarreta blaugrana.

Temporada 06/07

Detall de la opció seleccionada

Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana