07.01.2007 19:38

Més a prop del lideratge (1-1)

El Barça retalla distàncies amb el Sevilla. Els homes de Rijkaard han aconseguit un punt en la seva visita a Getafe gràcies a un gran gol de falta de Xavi que ha neutralitzat el gol de Güiza. Ara, els blaugrana són a dos punts del lideratge amb un partit menys.

Després d'un primer temps marcat pel respecte que s'han demostrat un i altre equip, a la represa han arribat els gols. El primer, obra de Güiza, ha vingut després d'una acció desafortunada de Rafa Márquez quan el mexicà tractava de cedir enrere l'esfèrica. Però el Barça, setze minuts després, ha reaccionat de la mà de Xavi. El migcampista ha batut Abbondancieri col·locant la pilota a l'escaire esquerre de la porteria local. Sense Deco ni Ronaldinho, el Barça ha sabut treu un empat d'un dels camps més complicats de la Lliga.

Domini territorial

Frank Rijkaard ha fet un onze inicial sense sorpreses. Santi Ezquerro, que aquest diumenge ha debutat com a titular en partit de Lliga, ha estat el davanter escollit per formar la tripleta atacant al costat de l'islandès Gudjohnsen i el francès Ludovic Giuly. La defensa, exactament la mateixa que va formar en molts partits de la temporada 2005-06, és a dir, la formada per Belletti a la dreta, Puyol i Márquez a l'eix de la defensa i Sylvinho a l'esquerra. Finalment, al mig camp, els tres jugadors que han format d'inici han estat Iniesta, Edmílson i Xavi.

En el primer quart d'hora de partit els dos equips s'han dedicat a estudiar els moviments del seu rival. La igualtat i el respecte entre ambdós conjunts ha estat la tònica dominant d'un matx en el qual, això sí, el Barça ha portat el pes del joc territorialment parlant. El primer avís, malgrat acabar en fora de joc per ben poc, ha estat una acció d'Eidur Gudjohnsen. L'islandès ha rebut una gran passada per alt d'Edmílson, però Mejuto González, l'àrbitre del partit, ha xiulat fora de joc. Poc després, en el minut 11, el propi 'Guddy' ha gaudit de la primera gran oportunitat. Després de rebre una excel·lent passada llarga de Márquez, el '7' blaugrana s'ha endinsat a l'àrea i ha xutat lleugerament creuat a l'esquerra de la porteria d'Abbondanciari.

Gran aturada de Valdés

Superat els primers quinze minuts de partit, l'equip de Bernd Schuster ha pres el comandament del joc. Jugant-li de tu a tu al Barça, els madrilenys s'han crescut lleugerament, malgrat que només dominaven als homes de Frank Rijkaard en la possessió de pilota. Així, en el minut 23, Dani Güiza, exdavanter del Barça B, ha gaudit de la millor ocasió del Getafe en guanyar-li l'esquena a Carles Puyol. Davant, però, tenia un fins aleshores inèdit Valdés, que ha resolt l'acció amb una gran aturada llançant-se a terra amb la mà dreta.

D'aquí fins al final del primer temps, el Barça ha recuperat una mica el tant per cent en la possessió de l'esfèrica i ha generat una nova ocasió que també ha estat anul·lada pel col·legiat Mejuto González en considerar que hi havia fora de joc del davanter blaugrana. Si en el minut 7, l'islandès ha vist com se li assenyalava fora de joc en una acció aïllada, en el 42, el mateix davanter ha tornat a ser protagonista, aquest cop després de rebre una passada entre línies de Santi Ezquerro que, per ben poc, li ha tornat a ser assenyalada com a posició antireglamentaria.

Acció desafortunada

El primer gol del partit ha estat un autentica gerra d'aigua freda. En el minut 54 de partit, una acció desafortunada de Márquez quan intentava cedir la pilota enrere ha deixat sol Güiza davant Valdés i malgrat que el porter blaugrana ha tocat la pilota, ha acabat al fons de la xarxa de la porteria barcelonista. Amb l'1-0 a favor dels deixebles de Bernd Schuster, Frank Rijkaard ha decidit apostar per la velocitat entre línies de Javier Saviola. L'argentí ha entrat en el minut 54 per Santi Ezquerro.

Golàs de Xavi

El campió de Lliga, però, ha sabut reaccionar de la mà de Xavi Hernández. En el minut 70, una falta molt clara sobre Andrés Iniesta, que havia fet un bon 'eslàlom' sortejant a diversos contraris, i ha estat escombrat sobre la línia de la frontal de l'àrea, ha estat executada per Xavi Hernández que ha col·locat la pilota a l'escaire esquerre de la porteria del 'Pato' Abbondancieri. Es dóna la circumstància que és la tercera temporada consecutiva que el FC Barcelona marca de falta a Getafe.

A deu minuts pel final, Ludovic Giuly ha gaudit d'una doble oportunitat. El Barça, amb molta més possessió de pilota, ha generat més perill en aquest tram final del matx que en tots els minuts anteriors, i el francès Giuly ha estat un dels protagonistes. En el minut 80, el '8' del Barça ha fet lluir el porter local amb un xut dur i centrat que ha obligat el porter argentí a cedir un córner. En l'acció següent, un altre cop Giuly ha estat a punt de sorprendre Abbondanciari amb una vaselina des de la frontal de la gran.

Pressió final local i debut d'Olmo

L'equip de Schuster també ha tingut una bona ocasió en un xut, també des de la frontal, de Casquero, que s'ha perdut fora. I a dos minuts pel final, Manu del Moral, que ha entrat minuts abans per Pachón, ha xutat ajustat amb la dreta. En els últims cinc minuts, el Getafe ha buscat el segon gol amb insistència. Cotelho, amb el temps reglamentari ja superat, ha fet lluir Valdés, que ha volat per salvar el segon gol dels de Schuster.

La cara positiva d'aquest tram final del matx ha estat el debut d'Olmo. El central del Barça B ha entrat en substitució d'Edmílson, amb la qual cosa Márquez ha passat al mig camp. Per part dels locals, Alexis ha estat la creu, ja que ha vist la segona groga i ha estat expulsat segons abans del final d'un partit que ha acabat amb repartiment de punts.