FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

05.01.2007 10:26

L'estrena d'any: precedents positius

El Barça torna a la competició després de les vacances de Nadal, un partit que històricament ha estat positiu per als blaugranes, que han guanyat en set dels últims deu partits. L'any passat es va aconseguir la victòria a Montjuïc


El primer partit de l'any nou sempre és complicat per a tots els equips de Primera Divisió. Després de les vacances, l'estat de forma dels jugadors és una incògnita fins que la pilota no està en joc. En els últims deu anys, el FC Barcelona ha obtingut bones estadístiques: dels deu partits jugats, els barcelonistes n'han guanyat set i n'han perdut els altres tres. Curiosament, fa una dècada que el Barça no acaba amb empat el primer partit de l'any.

L'era Frank Rijkaard

Des de l'arribada de Frank Rijkaard a la banqueta barcelonista, el FC Barcelona sempre ha jugat el primer partit del any fora del Camp Nou. El primer cop, el Racing de Santander va derrotar els blaugranes (3-0) en un partit que va significar un punt d'inflexió, ja que després d'aquella derrota el Barcelona va remuntar posicions a la Lliga i va passar de la dotzena fins la segona posició.

Un any després, aquest cop com a líders de la competició, els barcelonistes van perdre també per un resultat idèntic (3-0) contra el Vila-real al Madrigal. Tot i patir la primera derrota a la Lliga, el Barça es va proclamar campió. L'any passat, el Barça va començar l'any 2006 a l'estadi Olímpic de Barcelona davant L'Espanyol. El partit va acabar amb victòria barcelonista, amb gols de Deco i Samuel Eto'o. Era el primer cop que els blaugranes encetaven l'any amb victòria amb Frank Rijkaard a la banqueta.

Victòries destacades

Als darrers deu inicis d'any, també hi ha hagut victòries destacades a la Lliga. Com per exemple la de la temporada 98-99, amb Louis Van Gaal ocupant la banqueta per segon any. El partit contra el Deportivo Alabés (7-0), va arribar la jornada posterior a la trascendent victòria a Valladolid (0-1), amb un gol històric de Xavi Hernández de cap al nuevo José Zorrilla que va evitar la destitució de l'holandès. Amb un ambient molt tens a l'inici del partit, els jugadors barcelonistes van aconseguir els tres punts després de fer-li set gols al Deportivo Alabès. Aquella temporada, tot i els problemes a l'inici del campionat, el Barcelona va revalidar per segon any consecutiu el títol de campió de Lliga.

També va ser força important la victòria al Nuevo Tartiere davant el Real Oviedo a la temporada 2000/01. L'equip dirigit per Llorenç Serra Ferrer va guanyar per tres gols a dos. Va ser la primera, i fins avui única, visita del Barça al nou estadi asturià.

L'estrena d'any: precedents positius
Cruel derrota a Salamanca
El partit més estrany d'aquest últims deu anys es va viure a l'estadi Helmántico, a l'inici de l'any 1998. El Barça era líder en solitari i jugava a terres castellanes la vigília de Reis. A la mitja part, els jugadors de Louis Van Gaal ja guanyaven per 1-3, però a la segona meitat el davanter argentí del Salamanca 'Kuki' Silvani va fer un 'hat trick' i el partit va acabar amb la victòria del rival (4-3). No obstant, aquella temporada, la primera de Van Gaal a la banqueta blaugrana, es va tancar amb els títols de Lliga i Copa.

Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana