08.02.2007 17:00

El Racing motiva Eto'o

Samuel Eto'o té dos objectius immediats. D'una banda, agafar el ritme de partits necessari per tornar a ser un jugador de referència en l'equip de Rijkaard i, de l'altra, marcar un gol. Per això, no hi ha rival millor que el Racing.

I és que el camerunès, des que va debutar a la Lliga ara fa nou temporades, ha marcat vuit gols en deu partits jugats davant el conjunt santanderí. D'aquests vuit, tres van ser amb el Mallorca en els seus dos primers anys a la Lliga espanyola i cinc amb el Barça en les tres últimes. Curiosament, l'últim gol del '9' del FC Barcelona abans de lesionar-se va ser en la tercera jornada de Lliga contra el Racing, en un partit que els blaugranes van guanyar per 0-3 a Cantàbria.

Temporada 2002-03, gols per partida doble

Samuel Eto'o va començar el seu idil·li amb el gol davant del Racing en la jornada 10 del campionat. Concretament, el Mallorca-Racing de la segona volta de la Lliga va significar l'estrena dels gols del davanter centre africà contra l'equip càntabre. En aquell matx, jugat el 13 d'abril del 2003, Eto'o va marcar dos gols, en el minut 54 i en el minut 80. El seu equip, però, va acabar empatant (3-3).

Dues temporades seguides debutant i marcant a Santander

Es dóna la circumstància curiosa que el debut de Samuel Eto'o en les Lligues de les temporades 2003-04 i 2004-05 es va produir al Nuevo Sardinero de Santander. En la primera de les temporades, encara amb la samarreta del Mallorca, l'equip que aleshores entrenava el portuguès Jaime Pacheco, va perdre (2-1). Eto'o va marcar en el minut 90 de penal. El debut amb la samarreta del Barça, però, va ser més profitós per als interessos del seu equip. Eto'o va contribuir amb un nou gol al triomf final (0-2). El camerunès va continuar infal·lible des dels nou metres i va superar l'ara porter del Deportivo, Didier Ouate. Aquella mateixa temporada, Samuel Eto'o va tornar a veure porta contra l'equip càntabre en el partit de la segona volta jugat al Camp Nou (3-0). El '9' del Barça va obrir el marcador en el minut 7 de partit.

Dos gols més en la temporada del doblet

En l'última temporada, la del doblet blaugrana, l'ariet va tornar a marcar dos gols davant el Racing. En la jornada 13, l'equip de Frank Rijkaard va superar amb claredat (4-1) els de Santander i Eto'o va ser el que va obrir el marcador en el minut 31. En el partit de la segona volta jugat al Nuevo Sardinero, els de Rijkaard van arrencar un empat (2-2) en un partit complicat que se'ls havia posat molt coll amunt quan el Racing guanyava 2-1. Eto'o va empatar el matx en el minut 32.