FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

20.12.2006 14:30

Rijkaard: "Hem de fer un últim esforç"

El tècnic del FC Barcelona ja ha deixat enrere el Mundial de Clubs i se centra en l'últim partit abans de l'aturada nadalenca. Rijkaard diu que "s'ha de fer un últim esforç" i que el millor equip per aconseguir la reacció és l'Atlètic de Madrid.


Les seqüeles de la setmana al Japó són evidents. Zambrotta està lesionat i hi ha tres jugadors amb diferents molèsties físiques: Márquez, Gio Van Bronckhorst i Edmílson. El Mundial de Clubs ha deixat força cansament, però Rijkaard no vol excuses: "És el que hi ha. I ens hem de preparar amb els jugadors que tenim. No estic preocupat. Tenim confiança per fer un últim esforç contra un bon equip. Ho hem de fer de la millor manera i amb moltes ganes", ha assegurat el tècnic.

La reacció

Les estadístiques diuen que el Barça de Rijkaard després d'una derrota guanya en tres de cada quatre partits. Així doncs, aquest dijous toca guanyar. Toca reacció. I l'entrenador blaugrana valora molt positivament que el rival sigui l'Atlètic de Madrid, un equip que ha guanyat al Camp Nou les dues últimes temporades. "Volem reaccionar i un dels millors equips per fer-ho és jugar contra l'Atlètic de Madrid. Perquè ha aconseguit bons resultats i no podem tenim una millor motivació. M'alegro de jugar davant d'ells. L'equip haurà de fer un gran esforç per fer bé la feina", ha comentat Frank Rijkaard. El tècnic també ha afirmat que "el favorit a casa sempre ha de ser el Barça", tot i que ha afegit que el de dijous "és un partit únic, perquè és l'últim de l'any".

Yokohama, en l'oblit

Per Rijkaard, la derrota en la final de la Copa Mundial de Clubs va ser una gran decepció. Però ja ha girat full. "Ja està oblidat", ha explicat el tècnic. "Mirem cap endavant. Vaig comentar honestament que no m'ha agradat la derrota, però no significa que estigui baix d'ànima, que no vull més. Molt sovint després de grans decepcions arriben coses precioses. No crec en la sort. Crec en la mentalitat i volem seguir", ha dit un Frank Rijkaard convençut que els seus homes seguiran el mateix camí que el tècnic.

Missatges per a Del Nido i Van Gaal

Rijkaard no té inconvenient a manifestar obertament el que pensa quan hi ha coses que no li agraden gens ni mica. I avui ha estat el cas. Del Nido va manifestar fa uns dies que "Rijkaard seria l'entrenador del Sevilla B". I el tècnic ha comentat que aquesta afirmació "no té sentit". "Per què parla de mi o del Barça? Que es fixi en el seu equip. Ells estan treballant bé, a Juande el considero un gran entrenador. És una broma fantàstica quan tens catorze anys i estàs en el pati de l'escola. És cabaret del bo, teatre del bo".

Igual de contundent ha estat dirigint-se a Van Gaal, que ha criticat els mètodes del seleccionador holandès Marco Van Basten: "Són col·legues de professió. Què pretén? Què vol ser, entrenador de més equips? No ho entenc. Això ho fas amb els teus amics. No entenc perquè pretén complicar la vida a un col·lega. És una ximpleria. A més ell també ha estat entrenador nacional i no s'ha classificat".

Rijkaard:
Valoració del 2006
Quan queda un partit oficial per acabar l'any, Rijkaard ha dit que "hem aconseguit coses importants, que no podem oblidar". "Però jo sempre em quedo amb el moment actual i encara ens queda molta feina per fer. Aquest equip pot donar encara moltes coses i hem de treballar per complir amb la feina", afegeix.

Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana