11.02.2007 20:45

La defensa dóna la Copa al Barça (53-69)

La Copa de Màlaga torna a ser blaugrana. El Winterthur FC Barcelona s'ha imposat clarament al Reial Madrid en la gran final gràcies a una intensa defensa durant els 40 minuts. Trias (MVP del torneig), Navarro i Lakovic han posat els punts per al Barça.

Com a Màlaga al 2001, i també davant el Madrid, però amb molta més contundència que llavors. 53-69 ha estat el resultat final per al Barça. El dels blaugranes és el triomf de tot un bloc, de la solidesa defensiva i del talent ofensiu, en el primer gran èxit d'Ivanovic com a tècnic del Barça.

Navarro (14 punts) i Lakovic (26 de valoració) han posat els punts des de l'exterior. Trias (MVP del torneig) i Vázquez han superat un Reyes impotent sota els taulers. I tot el conjunt, amb un ritme intens i regular en defensa durant els 40 minuts, han fet que el Barça no donés opció al Madrid en cap moment. Ja després del primer quart, l'avantatge era de 16 per als d'Ivanovic. Però els jugadors blaugranes no han afluixat ni han patit errades de concentració i han acabat imposant-se en tots els sentits. El marcador final (53-69) era tan contundent com el de quarts (62-77) i el de semifinals (70-84).

Excel·lent defensa blaugrana

El Winterthur FC Barcelona ha sortit al partit molt connectat. Fort i intens en defensa com als dos partits anteriors, ha aconseguit un 1-10 inicial en els primers cinc minuts de partit. El Madrid, molt i molt desencertat en el seu tir exterior (4/30 triples en total), no veia cistella ni amb les segones opcions que els hi proporcionava el rebot ofensiu. Navarro i Lakovic, en canvi, han estat immensos en els seus llançaments, anotant 15 punts entre tots dos en el primer quart. Vázquez, que ha sortit en el cinc inicial, s'ha imposat també sota els taulers per acabar un primer període perfecte per als blaugranes (5-21).

Escassa anotació

El ritme blaugrana en defensa no ha baixat un pèl en el segon quart. Els blancs, sense l'habitual referència de Reyes sota els taulers (inèdit amb Vázquez i Trias al davant), es veien incapaços de fer punts. A l'altra cistella, Navarro ha continuat sumant fins arribar a posar un màxim avantatge de 18 per al Barça (min.15, 11-29). Només Bullock, transformant el primer triple blanc en 15 intents, ha retallat diferències en uns últims minuts de període molt escassos en anotació. Les defenses han fet que el segon parcial fos de 10-10, que deixava el marcador en un clar 15-31 favorable als d'Ivanovic.

Parcial perillós

Dos mats i un tap de Fran Vázquez ha estat el primer que s'ha vist al Martín Carpena en la segona meitat. El Madrid, però, ha reaccionat bé i ha millorat en atac, aconseguint un parcial de 9-0 que ha deixat el marcador més ajustat (min.24, 24-35). Els homes de Joan Plaza també han forçat la quarta falta personal de Basile, que no ha estat tan encertat com a les semifinals, però que sí que estava realitzant una gran defensa. Un triple de Lakovic i un d'Ukic a l'últim segon del quart han permès el Barça arribar al darrers deu minuts amb 12 punts d'avantatge, evitant així, una vegada més, les errades de concentració habituals altres dies en aquest tercer període (35-47).

Per gaudir

El Barça, superior durant tot el partit, ha continuat sent molt millor també en el darrer quart, quan la final ja estava decidida (min.33, 35-53). Tots els jugadors blaugranes han aportat el seu gra de sorra en el triomf blaugrana: Grimau penetrant, Ukic anotant un triple i Trias imposant-se un dia més a la zona han rematat al Madrid en el tram final de partit. Al final, 53-69 per al Winterthur FC Barcelona, que torna a ser el campió de la Copa del Rei quatre anys més tard.

Fes clic aquí per veure les estadístiques completes del partit.

Notícies relacionades: Declaracions Ivanovic / Trias, MVP