Tres anys amb Espar a la banqueta

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Reportatge sobre: Handbol

Imatge del reportatge titulat: Tres anys amb Espar a la banqueta

Tres anys amb Espar a la banqueta

Xesco Espar deia adéu a la banqueta de l’equip d’handbol després de tres anys com a entrenador del primer equip de la secció blaugrana. El tècnic format al club tanca una etapa barcelonista per començar-ne una de nova.

Després de 25 anys al club com a jugador, entrenador de les categories inferiors i preparador físic del primer equip d’handbol, Xesco Espar va prendre el relleu de Valero Rivera a la banqueta com a entrenador del Barça l'any 2004.

En tres temporades al capdavant de l’equip, Espar ha guanyat un títol gran per any. En la seva temporada de debut va aconseguir la Lliga de Campions, i l’any següent l’handbol blaugrana va guanyar el títol de Lliga Asobal, a més de la Lliga dels Pirineus. Aquesta temporada 2006/07, el tècnic blaugrana va sumar al seu palmarès el títol gran que li faltava, la Copa del Rei aconseguida a Altea, a més d’una altra Lliga dels Pirineus i la Supercopa Asobal.

Nova etapa a la preparació física

FCB-Ciudad_Real_xchampionsx.jpgDesprés de tres anys a la banqueta, Xesco Espar comença una nova etapa al FC Barcelona. El fins ara entrenador d’handbol passa a ocupar responsabilitats en l’àmbit de la preparació física del club durant els propers tres anys, amb l’objectiu d’orientar i assessorar als diferents professionals blaugrana que treballen en aquesta àrea, llevat del primer equip de futbol.

Amb la incorporació de Xesco Espar a aquesta nova àrea de treball es pretén millorar la metodologia dels preparadors físics i estudiar les noves tendències de treball, per tal d’incorporar-les a la tasca diària dels esportistes del club.

Un estudiós de l’esport

Espar és un estudiós de l’alt rendiment esportiu. Ha estat professor de l’INEFC durant 13 anys (1991-2004). És conferenciant habitual en clínics d’handbol i d’alt rendiment esportiu a Espanya, i a l’estranger ha participat en diversos màsters sobre el tema. Ha publicat tres llibres sobre l’handbol i nombrosos articles especialitzats.

De fet, aquesta tasca no és cap novetat per a Xesco Espar. La temporada 1997/98, Valero Rivera li va confiar la preparació física del primer equip d’handbol. Durant set temporades va posar en pràctica els seus coneixements en la matèria i va col•laborar en els èxits de l’equip, que va guanyar tres Copes d'Europa, quatre Supercopes d'Europa, quatre Supercopes d'Espanya, sis Lligues dels Pirineus, tres Copes ASOBAL, quatre Lligues Asobal, tres Copes del Rei i una Copa EHF.

Temporada 06/07

Detall de la opció seleccionada

Plantilla 06-07