Reportatge sobre: Futbol sala

Imatge del reportatge titulat: Recital de títols de la base blaugrana
Quatre convocats amb el primer equip
Una bona manera de calibrar l’estat de forma de la base és comprovar el nombre de jugadors que comencen a treballar amb el primer equip. Aquesta temporada, quatre jugadors van entrar a la llista de Marc Carmona per jugar partits de la Divisió d’Honor: Àlex Verdejo, Jordi Campoy, Roger Serrano i Èric Martel. Aquest últim, conegut com ‘Nakata’, fins i tot va debutar a la màxima categoria. Va ser en el partit contra Gestesa Guadalajara al Palau ( 5-0 ). Així mateix, el pivot Juanito es va consolidar al primer equip.

L’ascens del Sènior B a Divisió de Plata permetrà que els joves del filial puguin assumir amb més garanties el salt a la màxima categoria.

Recital de títols de la base blaugrana

Els equips inferiors van col·leccionar un bon grapat de títols aquesta temporada. Tots els conjunts de la base van adjudicar-se el títol de Lliga, també va caure el Campionat d’Espanya Aleví i el Sènior B va culminar l’èxit amb l’ascens a Plata.

Possiblement va ser una de les millors temporades, si no la millor, de la història de la base del club. A continuació us repassem els èxits dels diversos equips de l’entitat.

Sènior B: Lliga i ascens

2010-04-17_FUTBOL_SALA_SENIOR_B_27.JPGEl filial va completar una temporada magnífica amb l’ascens a Divisió de Plata. L’equip entrenat per Albert Canillas va acabar primer al grup catalano-balear de la Nacional A, per sobre d’Hospitalet, Corbera i Vilassar, tres equips amb qui va mantenir una dura lluita durant tota la competició. La primera plaça va permetre als blaugranes disputar l’ascens contra l’Hotel Ciudad de Burgos. Després d’obtenir una renda mínima a la Ciutat Esportiva ( 5-4 ), el Sènior B va guanyar també el partit de tornada ( 2-3 ) i va poder celebrar el desitjat ascens a la segona màxima categoria de futbol sala estatal.

Triplet del Juvenil

2010-03-13_FUTBOL_SALA_JUVENIL_04.JPGL’equip Juvenil va disputar quatre competicions aquesta temporada. A la Lliga, el conjunt de Miguel Ángel Palomares es va proclamar campió amb una enorme superioritat respecte als seus rivals. El segon classificat, Marfil Santa Coloma, va quedar a vint punts dels blaugranes, que només van perdre un partit en tota la competició i van aconseguir el títol diverses jornades abans d’acabar la Lliga. Al Campionat d’Espanya de clubs, el Juvenil va caure en semifinals contra el potent Boadilla Las Rozas, però sí que va aconseguir el títol de Copa Catalunya (4-0 al Mataró a la final) i també es va adjudicar el torneig internacional Tassa de Lisboa, disputat a Portugal.

Superioritat del Cadet blaugrana

FCB_FUTBOL_SALA_CADETE_007.jpgEl balanç de l’equip cadet va ser de dos títols i unes semifinals. El conjunt d’Adrià Fabregat va adjudicar-se la Divisió d’Honor amb deu punts d’avantatge respecte al segon classificat i sense conèixer la derrota. També va endur-se cap a casa el títol al Torneig Internacional disputat a Lugo al mes de gener. Menys sort van tenir els blaugranes a la Copa Catalunya, on l’any anterior van ser subcampions i aquesta temporada van ser eliminats a semifinals a la pista del Marfil Santa Coloma.

Tres de quatre de l’Infantil

FCB_FUTBOL_SALA_INFANTIL_003.jpgL’Infantil, dirigit per Gerard López, tenia el repte d’igualar el sensacional triplet de la temporada passada i ho va aconseguir, si bé el Campionat d’Espanya es va escapar per ben poc. L’equip blaugrana va disputar quatre competicions, de les quals en va guanyar tres. La Lliga de Divisió d’Honor va ser molt disputada, amb un frec a frec amb Les Corts fins a les últimes jornades que es va decantar a favor dels blaugranes, que també es van adjudicar la Copa Catalunya (3-2 a la final davant el Marfil Santa Coloma) i el Torneig Internacional de Lugo. Menys sort va tenir l’equip al Campionat estatal. Després de golejar el Gimnástico Melilla a semifinals (12-3), el Plásticos Romero murcià el va privar del quart títol.

Aleví: un altre triplet

2010-03-13_FUTBOL_SALA_ALEVIN_11.JPGL’equip aleví va aconseguir el triplet. Va sortir guanyador d’una Lliga molt disputada amb Les Corts. Tots dos equips van acabar la competició amb una sola derrota, si bé els blaugranes no van cedir cap empat i això els va permetre adjudicar-se el títol. L’equip entrenat per Carles Martínez també va guanyar la Copa Catalunya en batre a la final el Marfil Santa Coloma (7-1), i va completar l’èxit amb el Campionat d’Espanya de clubs, on va derrotar el Ciudad de Toledo a semifinals i el CD Grucer, campió de Madrid, a la gran final. A diferència dels altres equips de l’entitat, l’Aleví no va disputar cap torneig internacional.