1-0, Ronaldinho (min.5, pen.)
1-1, Sobis (min.89)

Decepció a última hora (1-1)

Roger Bogunyà

Barça i Betis han empatat 1-1 en el partit corresponent a la 34a jornada de Lliga. Un gol de Ronaldinho de penal ha avançat el FC Barcelona en el primer temps, però Sobis ha fet l’empat visitant poc abans del final.

El Barça ha vist com se li escapaven dos punts – i el liderat - en el penúltim minut de partit. El marcador no ha reflectit la superioritat blaugrana en el primer temps, on Ronaldinho ha posat per davant els locals, (1-0) i un gol de Sobis a les acaballes ha passat factura a la poca definició dels blaugrana cara a porta. Amb aquest resultat, els de Rijkaard sumen 66 punts i estan empatats amb el Reial Madrid, que és el nou líder de la Primera Divisió gràcies al millor 'goal-average'.

Gol ràpid

Amb un inici somiat. Així és com ha començat el matx entre Barça i Betis, quan Deco s’ha internat dins l’àrea rival i Melli li ha fet penal. Era el minut 5 i Ronaldinho ha estat l’encarregat de transformar-lo amb una execució perfecta. Amb l’1-0, el FC Barcelona ha buscat amb insistència el segon. La pilota tenia color blaugrana i els verd-i-blancs només arribaven a la porteria de Valdés amb passades llargues.

Pressió decisiva

Els millors minuts del Barça han arribat a partir del minut 20 de la primera meitat. Una pressió brutal a la meitat del camp visitant ha provocat que el Betis tingués enormes dificultats per passar de la ratlla central de l’estadi. Els de Rijkaard aconseguien així recuperar la possessió de forma molt ràpida i Iniesta i Ronaldinho nodrien de bones pilotes Eto’o, que ha estat a punt de fer un gol acrobàtic en el minut 37.

Iniesta, Xavi i un altre cop Eto’o han pogut fer també el segon del Barça, que ha practicat un futbol molt fluid i atractiu. Però quan més a prop semblava el 2-0, Fernando ha pogut igualar el partit en un u contra u fregant la mitja part. Valdés ha sortit bé i ha refusat amb la mà dreta a córner.

Amb menys arribada

Després de la mitja part, on Belletti ha entrat en el lloc de Zambrotta, el partit s’ha igualat. El Betis, menys especulatiu, ha sabut aturar millor les envestides d’un Barça que ho intentava sobretot per la dreta mitjançant Messi. Fruit d’això les ocasions han minvat per part blaugrana, tot i que els visitants tampoc creaven perill a l’àrea blaugrana.

Ronaldinho i Messi, substituïts

Ronaldinho i Messi han estat substituïts en el 66 i en el 74, respectivament, i en el seu lloc han entrat Edmílson i Saviola. Qui s’ha quedat al terreny de joc i ha fet una gran feina de pressió en aquest segon temps ha estat Eto’o, que ha recuperat un munt de pilotes en el terreny de joc visitant. El partit, però, no comptava amb ocasions de gol. I qualsevol gol podia resultar decisiu.

Empat final

Com al partit contra el Llevant, el partit ha arribat als minuts finals amb un 1-0 massa curt per als blaugrana. Els de Luis Fernández, al contrari que els valencians ara fa quinze dies, han sabut aprofitar l’ocasió que han creat en el minut 89. Sobis ha culminat una falta treta molt ràpidament pel Betis i ha fet l’1-1 definitiu. En els darrers instants Iniesta i Deco han pogut fer el 2-1, però la sort no ha acompanyat el Barça, que queda empatat a 66 punts amb el Reial Madrid.

La prèvia

Torna Edmílson

El brasiler tornarà a jugar al Camp Nou aquest diumenge si Rijkaard ho creu convenient. Des del 31 de març, contra el Deportivo (2-1) , que no ho feia.

Reacció obligada

Després de la desfeta a la Copa amb el Getafe, el líder vol refer-se a la Lliga amb un nou triomf a casa. El Barça és l’únic equip que depèn d’ell mateix.

Tot i que l’eliminació de dijous passat a Getafe va suposar la major decepció per als
barcelonistes des que Frank Rijkaard s’asseu a la banqueta blaugrana, ara cal reaccionar. I cal fer-ho de manera immediata, perquè la Lliga està en el seu moment més decisiu i perquè el Barça continua sent l’únic equip que depèn d’ell mateix. La reacció, per tant, és obligada per a un FC Barcelona que rep aquesta tarda el Betis.

Forts a casa: Els jugadors blaugrana són conscients de la magnitud de la derrota amb el Getafe. Però una vegada feta l’autocrítica, s’ha d’aprendre la lliçó i girar full. I és que torna el futbol al Camp Nou, on el Barça ha aconseguit 42 dels 48 punts que s’hi han posat en joc. El vestidor blaugrana és conscient que l’enfrontament contra el Betis és la millor oportunitat per tornar a demostrar que aquest és un equip campió que pot aconseguir la tercera Lliga consecutiva. Dels cincs partits que queden, tres són a casa i sumar aquests nou punts possibles seria un pas enorme en direcció a aquest triplet històric.

Amb els cracs: Per assegurar els tres primers punts, Frank Rijkaard compta amb tots els seus homes, a excepció de Márquez i Motta, tots dos recuperant-se de les seves lesions; i Sylvinho i Giuly, descartats per decisió tècnica. Sí que hi són, en canvi, el portuguès Deco , que s’ha recuperat abans del previst del seu esquinç al turmell esquerre, i Messi, Thuram i Ezquerro, que no van viatjar a Madrid per al partit de tornada de les semifinals de Copa. Amb la presència de Deco, l’entrenador holandès disposa de tots els seus cracs aquest diumenge, inclosos Ronaldinho i Eto’o, dues de les peces clau del triomf ara fa vuit dies a Sant Sebastià i que permet al Barça continuar marcant el ritme de la competició. Ja fa vuit jornades que n’és el líder.

Un Betis necessitat: Al davant hi és el rei de la igualada, el Betis, que ha empatat 14 dels 33 partits jugats. Aquesta xifra és una de les causes que els de Luis Fernández es trobin a només cinc punts de les places de descens. L’altre, segurament, el pobre rendiment dels verd-i-blancs lluny del Manuel Ruiz de Lopera, on únicament han guanyat tres enfrontaments (a Tarragona, Bilbao i la Corunya). La necessitat de puntuar del Betis és la seva arma més perillosa de cara al compromís d’aquesta tarda i, com va assegurar l’exblaugrana Miguel Ángel fa uns dies, un triomf al Camp Nou els garantiria gairebé la permanència.

Els precedents: El Barça també és el gran favorit si ens remetem als antecedents. En 43 compromisos, els blaugranes s’han imposat en 33 ocasions, han empatat en sis i han perdut tan sols quatre cops. Però la dada més positiva la trobem a les darreres temporades, on el FC Barcelona ha ofert un recital de gols sempre que el Betis ha visitat el Camp Nou: 25 gols barcelonistes en els set últims duels, o el que és el mateix, 3,1 gols per partit.

• Reial Madrid4-3RCD Espanyol
  • Sevilla FC2-1Recreativo
  • Athletic Club1-1Deportivo
  • Celta1-2Llevant UD
  • Getafe CF1-4At. Madrid
  • Gimnàstic1-3R.Societat
  • Osasuna1-4Vila-real CF
  • Racing0-2RCD Mallorca