Gols

1-0 Pires (min. 56)
2-0 Marcos (min.84)

L’ambició no té recompensa (2-0)

El Barça ha perdut al camp del Vila-real tot i fer gala d’un gran joc i tenir incomptables ocasions. Els gols de Pires i Marcos en el segon temps han col•locat un 2-0 que no té res a veure amb el que s’ha vist al damunt del terreny de joc.

Els de Rijkaard han sortit amb molta intensitat, conscients de la necessitat de sumar els tres punts després de les victòries dels dos principals perseguidors. Els primers avisos, però, han estat del Vila-real, amb un xut de Forlán des de la frontal de l’àrea que ha sortit fora ajustat al pal i una rematada de cap alta de Josico després d’un servei de córner.

Una allau d’ocasions

La primera gran oportunitat del Barça ha arribat en el minut 17. Eto’o ha baixat molt bé amb el cap una gran passada llarga de Xavi, l’esfèrica ha caigut a Messi que ha xutat ras i Viera ha pogut rebutjar amb els peus. Era el preludi d’una autèntica allau d’ocasions. Poc després, Ronaldinho, molt actiu, ha rematat un córner i la defensa del Vila-real ha desviat la pilota quan ja entrava al fons de la xarxa.

Domini clar

El joc del Barça era ràpid i vistós. A la mitja hora de joc, Samuel Eto’o culminava una nova bonica jugada col•lectiva amb un xut des de fora l’àrea que ha sortit fora per poc. I a continuació, el davanter camerunès ha tingut una opció encara més clara en plantar-se davant de Viera, però el porter li ha endevinat les intencions. Eto’o ha tingut una tercera ocasió consecutiva en una rematada de cap, després d’una centrada de Messi, que no ha pogut dirigir bé.

Constància blaugrana

A banda del joc atacant, la defensa liderada per Thuram i Puyol no donava opcions als de la Plana, asfixiats per la pressió barcelonista en totes les zones del camp. En el minut 42, Xavi i Ronaldinho han realitzat una preciosa combinació dins l’àrea rival. El brasiler tampoc no ha pogut superar Viera en l’u contra u. A pesar del que s’ha vist sobre el terreny de joc, el Barça ha marxat al descans sense haver pogut estrenar el marcador.

Gol del Vila-real

Després d’haver-se vist superat pel Barça en el primer temps, el Vila-real ha buscat sorprendre en la represa. Com en els primers 45 minuts, els de Rijkaard han sortit descaradament a l’atac. Ronaldinho, de falta, ha fet passar angúnies a Viera ja en el minut 52. Tot i això, en el minut 56, Cani ha deixat sol Pires davant de Valdés i el francès no ha perdonat. Era un 1-0 gens d’acord amb els mèrits barcelonistes.

Domini infructuós

El cop ha deixat una mica tocats els blaugranes, que ho seguien intentant. En la recerca de l’empat, Frank Rijkaard ha introduït Gudjohnsen per Sylvinho (min. 73). Immediatament, l’islandès ha fet lluir Viera. L’ambició del FC Barcelona no ha tingut premi i Marcos ha marcat el segon en recollir una pilota morta al límit de l’àrea. I encara abans del final, Ronaldinho ha estavellat una falta a l’escaire. A pesar de la derrota, l’equip segueix líder, ara amb un punt d’avantatge sobre el Sevilla.

La prèvia

L’àrbitre

El partit el xiularà Alfonso Pérez Burrull. Aquest àrbitre ja ha dirigit 13 partits en aquesta Lliga i només un al Barça. Va ser el de la derrota davant el Reial Madrid al Santiago Bernabéu. Pel que fa al balanç dels 13 partits arbitrats per Pérez Burrull, 8 han acabat en victòria local, 1 en empat i 4 en victòria visitant.

Sempre mirant endavant

El Barça jugarà contra el Vila-real coneixent el que han fet tots els seus rivals directes i amb la intenció de seguir marcant un ritme alt en el liderat de la Lliga.

Quan el Barça comenci el seu partit amb el Vila-real (21:00, C+) ja sabrà tot el que hauran fet els seus rivals en aquesta jornada. Això pot donar un avantatge als blaugranes, però com va reconèixer Rijkaard en la roda de premsa prèvia : “L’únic resultat que ens interessa és el nostre”. El Barça ha de seguir marcant el ritme que la setmana passada el va permetre ampliar la seva diferència en el liderat. A més, ho podrà fer recuperant la seva davantera de luxe.

De moment, ja coneix el resultat del Reial Madrid-València, un partit que aquest dissabte va acabar amb el triomf dels blancs per 2-1. Aquesta victòria deixa als de Capello en el segon lloc de la classificació, per davant del Sevilla, de manera provisional, i a dos punts del conjunt que entrena Frank Rijkaard.

QM3D0892.jpgAmb Ronaldinho: La tornada del brasiler després de perdre’s els dos últims partits, un a la Lliga i l’altre a la Copa, fa que Rijkaard recuperi la seva tripleta habitual a la davantera amb el mateix Ronaldinho, Eto’o i Messi. En els últims tres partits, dos a la Lliga contra el Saragossa i el Mallorca i a la Copa del Rei contra el Getafe, el tècnic blaugrana no ha pogut presentar un onze de sortida on estiguessin aquests tres futbolistes.

Els tres ‘petits’: Márquez és l’única baixa per decisió tècnica i es suma a les tres que té a hores d’ara l’equip per lesió i que són les de Motta, Edmílson i Belletti. Aquestes absències fan que tot indiqui que Rijkaard aposti per jugar amb una medul•lar en la que hi siguin els tres ‘petits’, és a dir, Xavi, Deco i Iniesta. A més, amb aquestes baixes també sembla que ha de ser Thuram qui acompanyi Puyol en el centre de la defensa. Per tant, i tenint en compte que Valdés serà el porter titular, el dubte principal per conèixer l’onze del Barça sembla que estarà en els laterals. Per a aquestes dues posicions Rijkaard compta a hores d’ara amb 4 jugadors: Gio, Zambrotta, Sylvinho i Oleguer.

QM3D1024.jpgEl Vila-real, amb baixes davant: El tècnic Manuel Pellegrini té les baixes a la davantera del xilè Matías Fernández i el danès Jon Dahl Tomasson. Aquests dos jugadors que van arribar durant el període de fitxatges hivernal, han tingut força presència en aquesta segona volta. Amb aquestes baixes, el Vila-real podria sortir amb Diego Forlán, Guille Franco i Robert Pires com a homes més avançats. El francès va arribar el passat estiu al Vila-real i es va fer llavors una greu lesió de genoll. En els últims partits ja ha tingut alguns minuts i contra el Barça podria debutar com a titular.

Els precedents: Aquesta serà la vuitena visita del Barça a El Madrigal en partit de Lliga. Fins ara tot està força igualat ja que cada equip ha guanyat 3 partits i només un ha acabat en empat. La única igualada va ser la de la temporada 2000-01 que va acabar amb un espectacular 4-4. El balanç de gol també és força semblant ja que el Vila-real n’ha marcat 13 en aquests partits i el Barça 11. En l’últim Vila-real-Barça, la temporada passada, els blaugranes van guanyar 0-2, però aquella victòria va trencar una ratxa de tres temporades sense sortir d’aquell estadi amb els tres punts.

• R.Societat2-0At. Madrid
  • Reial Madrid2-1València CF
  • Deportivo1-0Osasuna
  • RCD Espanyol2-2Real Betis
  • Llevant UD1-1Getafe CF
  • RCD Mallorca1-0Gimnàstic
  • Recreativo4-2Racing
  • Saragossa2-0Celta