0-1, Ronaldinho (min 13)
1-1, Kerzakhov (min 39)
2-1, Alves (min 60)

Entrebanc (2-1)

Al Barça se li ha escapat la victòria en el Sánchez Pizjuán. El Sevilla ha capgirat el gol inicial de Ronaldinho. Els blaugranes han acabat amb 9 jugadors per les expulsions de Giuly i Zambrotta.

Els gols de Kerzakhov i Alves han donat la volta al gol inicial de Ronaldinho. Al Barça se li ha escapat un partit que ha tingut controlat durant força minuts, sobretot quan ha tingut un penal a favor que hagués suposat el 0-2 i que el mateix Ronaldinho no ha pogut transformar. A més, els blaugranes han vist com acabaven amb nou jugadors per les expulsions de Giuly i Zambrotta quan encara quedava més d'un quart d'horta de partit. Tot i aquesta derrota el Barça manté la diferència de gols amb el Sevilla al seu favor.

Més sorpreses

Vist l'èxit de La Romareda, Rijkaard ha tornat a apostar pel factor sorpresa per desconcertar el rival en els primers minuts. En aquest cas Zambrotta jugava en el mig del camp amb Xavi i Iniesta i Gio combinava la seva posició de lateral amb la del mig del camp. A més, Ronaldinho es col•locava com a fals davanter centre i col•laborava molt amb el mig del camp. D'aquesta manera els homes més ofensiu eren Giuly i Messi per les bandes. Com dimecres passat els, migcampistes s'incorporaven amb facilitat a l'atac, i en una d'aquestes Zambrotta ha trencat el fora de joc per la banda dreta i ja sobre la línia de fons ha fet una centrada precisa, forta i mil•limetrada que ha estat resposta amb una rematada de cap igualment genial de Ronaldinho (0-1). Era el minut 13. Al Sevilla li costava reaccionar i la seva primera ocasió no ha arribat fins el minut 19 i tampoc ha portat massa perill

El joc es revoluciona

Però en un partit on s'enfronten el primer i el segon classificat de la Lliga poden passar moltes coses. I això s'ha pogut comprovar just abans d'arribar a la mitja hora de joc. En el 27 Alves, el jugador més incisiu del Sevilla fins el moment, ha fet una gran jugada per la banda dreta però Valdés ha aturat la seva centrada. Un minut després ha estat Ronaldinho qui ha fet una de les seves aparicions. El brasiler ha superat Aitor Ocio amb una autopassada i el defensa basc s'ha vist obligat a fer-li un clar penal. Ocio ha estat expulsat però Ronaldinho no ha pogut aprofitar el llançament per deixar mig sentenciat el partit. Palop ha aturat el penal, el primer que el brasiler no marca aquesta temporada, i ja n'ha llançat 7.

Aquest ha estat un cop anímic per al Barça que el Sevilla, tot i jugar amb 10, ha sabut aprofitar per passar a dominar el partit. A més l'equip andalús, que ja havia avisat amb una rematada de cap de Poulsen que Iniesta ha tret sota els pals, s'ha vist recompensat amb un gol de Kerzakhov des de la frontal en el minut 39.

Dos obstacles

En el segon temps el Barça ha sortit tocant i buscant la profunditat dels extrems amb un paper especial de Giuly que en el minut 46 ja ha trepitjar àrea amb perill. Però el Sevilla també deia la seva i Kanouté ha pogut fer mal en el 47 però Valdés ha estat molt encertat. Iniesta i Xavi intentaven de nou posar el criteri en el mig del camp per superar el joc físic que volia marcar el Sevilla. El mateix Xavi i Messi han fet dos xuts gairebé seguits de fora de l'àrea que han portat molt de perill. Semblava clar que qui marqués donaria un cop gairebé definitiu al partit. Però per desgràcia blaugrana qui ho ha fet ha estat el Sevilla amb un xut de falta d'Alves que ha rebutjat la tanca defensiva i Valdés no ha pogut fer res per aturar. Just després del 2-1 l'àrbitre ha expulsat Giuly amb vermella directa en una jugada força confusa amb el mateix Alves.

Obert fins al final

Amb el marcador en contra Rijkaard ha fet dos canvis gairebé consecutius i amb una vocació clarament ofensiva amb l'entrada d'Eto'o i Saviola per Márquez i Messi. Tot seguit, però, el Barça ha rebut un cop dur amb una nova expulsió, en aquest cas de Zambrotta per doble expulsió davant la sorpresa de tots els jugadors blaugranes. Era el minut 75 i el Barça havia de tornar a aixecar el cap quan només quedava un quart d'hora. Tort i estar només amb 9 homes sobre la gespa, el control final ha estat dels blaugranes mentre que el Sevilla intentava sorprendre amb contraatacs. En els últims minuts Xavi i Eto'o en dues ocasions podrien haver empatat. Tot i això, i ja en temps de descompte, el Sevilla podria haver marcat amb ocasions clares de Kanouté o Alves, que entre Valdés, el travesser el poc encert dels davanters han acabat en no res. D'aquesta manera el Barça, tot i la derrota, torna a casa amb la diferència de gols al seu favor.

La prèvia

El derbi andalús encara cueja

L’últim Betis-Sevilla, corresponent als quarts de final de la Copa del Rei, tristament recordat pels greus incidents que van acabar amb el partit suspès per un cop d’ampolla a l’entrenador visitant Juande Ramos, encara cueja a la capital andalusa. Aquest divendres, el Comitè de Competició va decidir imposar tres partits de clausura a l’estadi Manuel Ruiz de Lopera i que els 33 minuts que falten es juguin al Coliseo Alfonso Pérez de Getafe, a porta tancada.

Sevilla, primera de tres parades

El Barça comença el seu particular ‘via crucis’ d’aquesta setmana a Sevilla. Davant els del Sánchez Pizjuán, Rijkaard i els seus homes tenen el primer gran partit. En joc, tres punts que es convertiran en or si es guanya.

Després ja hi haurà temps per pensar en el Liverpool i en el clàssic davant el Reial Madrid, però aquest dissabte és el torn del Sevilla, l’actual segon classificat del Campionat, a dos punts del Barça. Amb la moral ben alta després de superar la complexa eliminatòria de Copa davant el Saragossa, els jugadors barcelonistes tenen de nou l’arma Eto’o per tractar d’inquietar la potent defensa andalusa que, això sí, aquesta nit (22:00, La Sexta i TV3) no podrà comptar amb el seu capità Javi Navarro que, juntament amb Hinkel i Maresca integra la llista de baixes del conjunt andalús.

Dosificació: Frank Rijkaard va parlar en la seva roda de premsa habitual abans dels partits del plantejament del partit davant el Sevilla, de les armes del quadre andalús i de com aturar la qualitat que té com a bloc l’equip de Juande Ramos. El tècnic holandès, a més, va parlar també, encara que fos de passada, del partit de dimarts vinent a Liverpool. Rijkaard, reservant homes com Deco o Thuram, deixa ben clar que mira de reüll el partit de Lliga de Campions. En aquest sentit, l’entrenador del Barça va utilitzar la paraula dosificació per definir l’interés que té en fer jugar Eto’o. Segons l’holandès, l’anterior ‘pitxitxi’ de la Lliga “està per jugar”, però no els 90 minuts.

La parella Xavi-Iniesta: Després de l’exhibició d’aquest dos jugadors a La Romareda, ningú discuteix que la seva presència resulta imprescindible en la medular de l’actual Barça. L’equip que va saber capgirar l’eliminatòria a Saragossa es va basar, en gran mesura, en l’actuació d’aquest dos migcampistes que si aconsegueixen mantenir l’arribada a porteria dels últims partits resultaran poc més que imparables per les defenses rivals. Xavi Hernández porta dos gols en els dos últims gols. Davant l’Athletic Club va marcar el 2-0 a passada d’Eto’o, i davant el conjunt de Víctor Fernández va obrir el marcador. Pel que fa a Andrés Iniesta, el de Fuentealbilla ja ha superat, amb set gols, el millor registre golejador personal amb el primer equip del Barça. A la Romareda va marcar el 0-2.

El balanç més recent, favorable al Barça: Sevilla i Barça s’han vist les cares 62 vegades en partit de Lliga al Sánchez Pizjuán i el balanç és de 28 victòries per l’equip andalús, 17 victòries blaugrana i 17 empats. En aquests 62 partits el Sevilla ha marcat 104 gols i el Barça 70. Així doncs, les xifres globals són favorables al Sevilla però si ens centrem en les últimes temporades comprovarem que amb Rijkaard a la banqueta el Barça ha guanyat dues vegades a Sevilla i només ha perdut en una ocasió.

Els extrems i Kanouté: Com diu Rijkaard “el col•lectiu és la millor arma del Sevilla”. Aquest equip, fet amb cap i no a cop de talonari des d’una secretaria tècnica liderada per ‘Monchi’, destaca per la seva capacitat de fer mal amb ràpids contracops, en especial per les bandes on dos extrems, Navas i Adriano, s’erigeixen com les principals llançadores. El brasiler per l’esquerra i l’andalús per la dreta solen dur de corcó les defenses rivals i acostumen a connectar d’allò més bé amb Frederic Kanouté. El malià és l’actual ‘pitxitxi’ de la Lliga amb 18 gols, dos més que Ronaldinho.

• València CF1-0Celta
  • Sevilla FC2-1FC Barcelona
  • Athletic Club0-2Gimnàstic
  • Deportivo0-1Real Betis
  • RCD Espanyol1-1Vila-real CF
  • RCD Mallorca3-1Llevant UD
  • Racing1-0Osasuna
  • Saragossa3-2R.Societat